Κόσμος

Φρίκη στην Ισπανία: Ομαδικός βιασμός 19χρονης την Πρωτοχρονιά

Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη τεσσάρων πολιτών του Ισημερινού, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης την Πρωτοχρονιά, προχώρησε η Πολιτοφυλακή της Ισπανίας.

Η υπόθεση παραπέμπει στη φρικιαστική πράξη της ομάδας των 5 βιαστών της «Λα Μανάδα» (Αγέλης) που είχε συγκλονίσει τη χώρα.

Οι τέσσερις νεαροί συνελήφθησαν την 1η Ιανουαρίου κι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος εισηγήθηκε την κράτησή τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής του Αλικάντε .

Η 19χρονη βρέθηκε ημίγυμνη σε ημιυπόγειο στην κοινότητα Καλιόσο ντ’ Ενσαρία, σε κατάσταση μέθης και ανίκανη να δηλώσει πού ήταν το σπίτι της.

Ένας από τους υπόπτους της επίθεσης, 22χρονος και “γνώριμος” στις αρχές για περιστατικά σεξουαλικής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων , είχε κακοποιήσει τον περασμένο Οκτώβριο άλλη μία γυναίκα, η οποία υπέβαλε μήνυση, προσθέτει η Πολιτοφυλακή.

Οι ύποπτοι, που φέρονται να έχουν περάσει το βράδυ με την 19χρονη και να κινηματογράφησαν την πράξη τους, ενδέχεται να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλες δύο γυναίκες.

Ο ισπανικός Τύπος συγκρίνει τη νέα υπόθεση βιασμού με εκείνην της «Αγέλης» (La Manada), όπου πέντε νεαροί είχαν κακοποιήσει μία νεαρή στη σκάλα κτηρίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της γιορτής του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα και κατόπιν ανέβασαν στο WhatsApp τις σκηνές του βιασμού, αυτοεπαιρόμενοι για τον ‘’άθλο’’ τους.

Οι πέντε δράστες καταδικάσθηκαν αλλά απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε αγανάκτηση στην κοινή γνώμη—κι έβγαλε χιλιάδες γυναίκες στους δρόμους της Ισπανίας για να διαμαρτυρηθούν κατά της ‘Πατριαρχίας’—διότι δεν συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο και στο σκεπτικό της το αδίκημα του βιασμού.

Τον περασμένο Ιούλιο, η σοσιαλιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μεταρρυθμίσει επί το αυστηρότερον τον ποινικό κώδικα, εισάγοντας την αρχή της σαφούς συναίνεσης στο σεξ, κατά τα πρότυπα της Σουηδίας, όπου κάθε σεξουαλική πράξη χωρίς σαφή συναίνεση θεωρείται βιασμός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα