Κόσμος

Φρίκη στην Ισπανία: Βιντεοσκοπούσαν ενήλικες να ασελγούν σε παιδιά 4 έως 6 ετών!

ispania.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αποτροπιασμό προκαλεί στην Ισπανία η υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού, στο οποίο ενήλικοι επιδίδονται σε ερωτικές πράξεις με παιδιά τεσσάρων έως έξι ετών!

Η ισπανική αστυνομία προχώρησε σήμερα στη σύλληψη δεκαοχτώ ατόμων για κατοχή και διανομή βίντεο παιδικής πορνογραφίας, ενώ ανακρίνονται άλλο έντεκα. Συνολικά έγιναν 38 προσαγωγές σε πολλές πόλεις της χώρας και «κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα υλικού», μεταξύ των οποίων και 80 σκληροί δίσκοι, από την ανάλυση των οποίων θα επιχειρηθεί να εντοπισθεί η ταυτότητα των θυμάτων και των παιδεραστών, τόνισε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

«Ικανός αριθμός των συλληφθέντων είχε άριστη γνώση (του χειρισμού) των υπολογιστών», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Αυτού του είδους οι επιχειρήσεις βοηθούν όχι μόνον να εγγυώνται την ασφάλεια των ανηλίκων θυμάτων σεξουαλικών ασελγειών στην Ισπανία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, χάρη στη συμβολή της Ιντερπόλ και της Γιούροπολ», υπογράμμισε η ισπανική αστυνομία.

Η ίδια επεξήγησε πως η επιχείρηση κατέστη δυνατή χάρις σε πληροφορίες χρηστών στη Μούρθια (νότιος Ισπανία), οι οποίοι εντόπισαν να κυκλοφορούν τα βίντεο αυτά μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου Ρ2Ρ (Peer-to-peer) για την ανταλλαγή αρχείων (μουσική, ταινίες κ.λπ.).

Η αστυνομία έκανε ιδιαίτερη μνεία σε αυτού του είδους τις μαρτυρίες, διότι «ένα σημαντικό μέρος των χρηστών που βλέπουν τέτοια βίντεο παιδεραστικού περιεχομένου καταλήγει εν τέλει να επιδιώκει να έχει σχέσεις με ανηλίκους».

Όλη η επικαιρότητα