Φρίκη στην Κω: Τον ανασκολόπισε με μπαστούνι του κρίκετ μετά από άγριο καυγά

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει, 30χρονος Πακιστανός που κατηγορείται για τον βιασμό συμπατριώτη του στην Κω.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2008 και είχε παραπεμφθεί σε δίκη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κω κατηγορούμενος για βιασμό σε βάρος του τότε 37χρονου συμπατριώτη του, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ήταν ανήλικος.

Πράγματι η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται από το δικαστήριο Ανηλίκων στις 5 Νοεμβρίου 2015 ωστόσο διαπιστώθηκε ότι κατά την τέλεση του αδικήματος ο Πακιστανός είχε συμπληρώσει τα 18 του χρόνια (τον Αύγουστο της χρονιάς εκείνης, ενώ το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 2008). Έτσι το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο και παρέπεμψε την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Με απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 13 Μαρτίου 2017 στην Ρόδο.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στις 10 Νοεμβρίου 2008 στις 7 το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Αντιμάχειας ο 37χρονος τότε αλλοδαπός Πακιστανικής καταγωγής. Όπως είπε στους αστυνομικούς, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ ο 18χρονος τότε Πακιστανός που κατοικεί στην Καρδάμαινα της Κω, μετά από διένεξη λόγω προσωπικών διαφορών που είχαν, τον ακινητοποίησε και χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο μπαστούνι που χρησιμοποιείται για το άθλημα κρίκετ, ενήργησε παρά φύση ασέλγεια σε βάρος του, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Μετά την καταγγελία ο νεαρός τότε Πακιστανός συνελήφθη και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

 

Πηγή: rodiaki.gr