Categories: Αχαϊα

Φρίκη στην Πάτρα: Ηλικιωμένος ασελγούσε σε βάρος του ανήλικου ανιψιού του που έχει διανοητική υστέρηση

Share

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες μιας νέας υπόθεσης ασέλγειας ανηλίκου από τον ηλικιωμένο θείο του στην Πάτρα, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Μικρό Ορκωτό Εφετείο της πόλης.

Ο ηλικιωμένος, όπως αναφέρει το pelop.gr, εκτίει ήδη πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 15 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια κατ΄ εξακολούθηση, αλλά, σε λίγες ημέρες θα αφεθεί ελεύθερος, λόγω της μείωσης των ποινών σε αυτού του είδους τα αδικήματα από τον τελευταίο ποινικό κώδικα.

Ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών χθες από το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.

Σύμφωνα πάντα με το τοπικό σάιτ, ο ηλικιωμένος ασελγούσε σε βάρος του ανιψιού του, που έχει διανοητική υστέρηση, από την ηλικία των 14 ετών και για διάστημα τριών χρόνων περίπου.

«Με κατέστρεψαν – Μου συμπεριφέρονταν σαν να ήμουν ένα τίποτα»

Ο 25χρονος σήμερα νεαρός περιέγραψε στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια, τι του έκανε ο θείος του, αφήνοντας άφωνους τους πάντες. Ο κατηγορούμενος που είχε αναπτύξει σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης με την οικογένεια του παιδιού, το έπαιρνε στη δουλειά του, όπου εκμεταλλευόμενος την διανοητική του υστέρηση, το απομόνωνε σε διάφορους χώρους.

«Με κατέστρεψαν σαν άτομο και σαν προσωπικότητα. Μου συμπεριφέρονταν σαν να ήμουν ένα τίποτα» είπε ο νεαρός στο δικαστήριο, που επικαλέστηκε αισθήματα ντροπής, φόβου και ψυχολογικής πίεσης από τον θείο του, όταν κλήθηκε από το δικαστήριο να απαντήσει στην ερώτηση, γιατί τόσα χρόνια δεν έλεγε τίποτα.

Όλα ήρθαν στην επιφάνεια από την αδελφή της μητέρας του παιδιού, που διαπίστωσε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε με τον ανιψιό της. Η γυναίκα κατέθεσε και χθες μαινόμενη κατά του ηλικιωμένου. «Του κατακρεούργησε την ψυχή. Τον χρησιμοποίησε με τον πιο ελεεινό τρόπο, τον βίαζε κατ΄ εξακολούθηση ο παλιόγερος» είπε στο δικαστήριο η θεία.

«Έκανα λάθος και η δικαιοσύνη ας με τιμωρήσει»

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο, παραδεχόμενος όσα είχε κάνει. «Είναι φυσιολογικά αυτά; Έχετε συναίσθηση τι κάνατε στο παιδί;» τον ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου. «Έκανα λάθος και η δικαιοσύνη ας με τιμωρήσει» απάντησε ο ηλικιωμένος.