Κόσμος

Φρίκη στην Τζόρτζια: Το μαρτύριο ενός 10χρονου αγοριού από τους γονείς του – Χωρίς φαγητό, νερό για μέρες

Οι γονείς – τέρατα κλείδωναν το αγοράκι σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού, χωρίς φαγητό, νερό και φως για μέρες.
Ακούστε το άρθρο

Με αποτροπιασμό παρακολουθεί η αμερικανική κοινή γνώμη την υπόθεση κακοποίησης ενός 10χρονου αγοριού στην Τζόρτζια από τους γονείς που το έφεραν στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το in.gr, οι γονείς – τέρατα κλείδωναν το αγοράκι σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού, χωρίς φαγητό, νερό και φως για μέρες.

Το παιδί, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση είναι 10 ετών και ζυγίζει μόλις 16 κιλά. Η κακοποίηση του παιδιού λέγεται ότι έλαβε χώρα σε διάστημα τριών ετών, από τον Μάιο του 2020 έως τον Μάιο του 2023.

«Μην με κάνετε να γυρίσω πίσω»

Η αστυνομία συνάντησε το 10χρονο αγόρι, το οποίο φέρεται να ζύγιζε μόλις 16 κιλά, σε γειτονιά στο Γκρίφιν την Παρασκευή, 12 Μαΐου, μετά από κλήση από ενδιαφερόμενους γείτονες.

Το αγόρι είπε στους αστυνομικούς ότι πεινούσε καθώς πήγαινε σε ένα κοντινό σούπερ μάρκετ για να πάρει φαγητό, όπως αναφέρει η Mirror.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς «παρακαλώ μην με κάνετε να επιστρέψω», αναφερόμενο σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι του όπου οι γονείς του τον εκπαίδευαν στο σπίτι.

Σε σοκ η εισαγγελέας

Οι γονείς, ο Tyler και η Krista Schindley, αντιμετωπίζουν σωρεία κατηγοριών, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας δεύτερου βαθμού, απόπειρα δολοφονίας με δόλο, κακοποίηση παιδιού πρώτου, δεύτερου και τρίτου βαθμού, ξυλοδαρμό, απλή επίθεση και φυλάκιση ανηλίκου.

Κατηγορήθηκαν ότι απέκλεισαν σκόπιμα φαγητό από το παιδί για μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με εντάλματα που είδαν τα μέσα ενημέρωσης.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι το αγόρι ήταν «αδυνατισμένο με αποχρωματισμένο δέρμα και ορατά τραύματα».

Ο 10χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, με τις Αρχές να αναφέρουν ότι είχε εξαιρετικά χαμηλό καρδιακό ρυθμό.

«Αυτή η υπόθεση είναι ανησυχητική. Είναι αποκαρδιωτική», δήλωσε η εισαγγελέας της κομητείας Spalding, Marie Broder.

«Έχω δει πολλές περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών στην καριέρα μου. Και αυτό το παιδί, με απλά λόγια, πέθαινε από την πείνα και είναι τραγικό. Πιστεύω πραγματικά ότι αν δεν είχε φύγει από αυτό το σπίτι, θα ήταν μια πολύ διαφορετική περίπτωση», πρόσθεσε.

Όλη η επικαιρότητα