Κόσμος

Φρικτό δυστύχημα σε νοσοκομείο: Μαγνητικός τομογράφος «ρούφηξε» επισκέπτη που βοηθούσε συγγενή του

Ακούστε το άρθρο

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο της Ινδίας,  με θύμα ένα 32χρονο.

Ο Ρατζές Μαρού κρατούσε  μία μεταλλική φιάλη οξυγόνου όταν μπήκε στην αίθουσα μαγνητικής τομογραφίας και τον «ρούφηξε» το μηχάνημα, που ήταν σε λειτουργία. Ο άτυχος Ινδός βοηθούσε έναν ηλικιωμένο συγγενή του να μεταφερθεί στην αίθουσα τομογράφου.

Είχε στα χέρια του μια μπουκάλα οξυγόνου. Δύο υπάλληλοι του νοσοκομείου τον διαβεβαίωσαν ότι μπορούσε να μπει στην αίθουσα, καθώς το μηχάνημα δεν ήταν σε λειτουργία.

Ο μαγνητικός τομογράφος, όμως, ήταν ανοιχτός, με αποτέλεσμα, τη στιγμή που μπήκε στην αίθουσα ο Ρατζές Μαρού, οι ισχυροί μαγνήτες να τον «ρουφήξουν» στην κυριολεξία.

Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε μεταξύ του τομογράφου και του μεταλλικού κυλίνδρου που μετέφερε. Αμέσως μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, ωστόσο τα τραύματα του ήταν πολύ σοβαρά και λίγα λεπτά αργότερα εξέπνευσε.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε  διεξαγωγή έρευνας μετά το αδιανόητο περιστατικό, ενώ ερωτήματα υπάρχουν για το πώς επιτράπηκε στον νεαρό άνδρα να μπει στην αίθουσα, έχοντας πάνω του υλικό από μέταλλο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις έξω από την αίθουσα που απαγορεύουν την είσοδο όσων μεταφέρουν μεταλλικά αντικείμενα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις, ενώ εξετάζονται από κάμερες κλειστό κύκλωμα ασφαλείας τα ακριβή αίτια του περιστατικού….

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Όλη η επικαιρότητα