Εκπαίδευση

Φροντιστήριο Άνοδος: Εξαιρετικές επιτυχίες στις Πανελλαδικές για ακόμη μια χρονία!

Για ακόμη μια χρονιά οι μαθητές του φροντιστηρίου Άνοδος, κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους και να σημειώσουν υψηλές βαθμολογίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι “νικητές” των φετινών εξετάσεων και οι καθηγητές τους μιλούν για τις φετινές τους επιτυχίες:

Διονύσης Αδαμόπουλος, 3ο ΓΕΛ Πύργου,

Ο.Π Θετικών Σπουδών, 18.575 μόρια

«Κατάφερα να τα συνδυάσω…»

Ο Διονύσης Αδαμόπουλος συγκέντρωσε τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία σε όλη την Ηλεία (ΓΕΛ) και είναι έτοιμος να ζήσει το όνειρό του.

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά φέτος από πολλές οπτικές, καταρχάς είχαμε τον κορωνοϊό, καινούργιο σύστημα εξετάσεων, καταργήθηκαν οι συντελεστές, το μάθημα της έκθεσης είχε τη λογοτεχνία, δηλαδή ήταν απρόβλεπτο. Υπήρχαν προβλήματα ειδικά στη χημεία και στην έκθεση.  Όπως φάνηκε υπήρχαν προβλήματα και στη διόρθωση. Τελικά υπήρχε μία ανακούφιση όταν είδα τη βαθμολογία, οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος. Για μένα υπήρχε και η εξής δυσκολία. Έπρεπε να συνδυάσω την προετοιμασία των Πανελλαδικών και με τους διαγωνισμούς. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τους διαγωνισμούς και φέτος δεν τα παράτησα. Σχεδόν όσο χρόνο αφιέρωνα για τις Πανελλαδικές, αφιέρωσα και για τα μαθηματικά, για τους διαγωνισμούς. Δεν έχουνε βέβαια άμεση σχέση το ένα με το άλλο, αλλά σίγουρα είναι επιπλέον δουλειά, υπήρχαν περιπτώσεις που πιέστηκα, αλλά κατάφερα να τα συνδυάσω. Τώρα αν ασχοληθώ με τα μαθηματικά θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο με την πληροφορική και μετά να συνδυάσω τα μαθηματικά. Δεν μου αρέσει η μονομέρεια. Τώρα όσον αφορά την κατάσταση λόγω του κορωνοϊού, όσον αφορά την επανάληψη, ήταν πιο εύκολη γιατί είναι γνωστό ότι τα παιδιά τους τελευταίους μήνες θέλουν χρόνο και ηρεμία για να ασχοληθούν με τις επαναλήψεις, να ανακυκλώσουν την ύλη και επειδή μειώθηκε ήταν και πιο εύκολη. Όμως κακά τα ψέμματα περιμέναμε ότι από την μείωση της ύλης θα δούμε περίεργα θέματα. Θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τη φιλόλογό μου την κα. Δήμητρα Πλαφουτζή που με βοήθησε στην έκθεση και ξέρουμε εμείς της θετικής ότι δεν ποντάρουμε ιδιαίτερα εκεί. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μαθηματικό μου τον κ. Σωκράτη Μοσχονά από τα φροντιστήρια “Θαλής Ορόσημο” και τον κ. Γιάννη Κουτρουμάνο από το φροντιστήριο “Άνοδος”».

Χρήστος Τσαγκαρούλιας, 2ο ΓΕΛ Πύργου,

Ο.Π. Υγείας 18.500 μόρια

«Όνειρό μου η ιατρική»

Ο Χρήστος Τσαγκαρούλιας μαθητής από το 2ο ΓΕΛ Πύργου που έδωσε στην Ο.Π. Υγείας και συγκέντρωσε 18.500 μόρια είναι ο τρίτος σε βαθμολογία στην Ηλεία στα ΓΕΛ. Στις δηλώσεις του για αυτή την επιτυχία του τόνισε. «Άμα πιάσεις τα μόρια που θες, ιατρική θα δηλώσεις. Είναι πολύ λίγα τα παιδιά τα οποία πιάνουν τα απαιτούμενα όρια για την Ιατρική και δεν δηλώνουν εκεί. Αυτό είναι και το όνειρό μου, να σπουδάσω ιατρική. Αυτό ήθελα και για αυτό το πάλεψα. Πάλεψα πάρα πολύ σκληρά, έγινε ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Εγώ για να πω την αλήθεια, επειδή είχα σκοπό, είχα στόχο, δεν αγχώθηκα τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της καραντίνας, γιατί αυτός ο στόχος μου έδιωχνε το άγχος, αντί να μου το προκαλεί. Εγώ αγχώθηκα περισσότερο στη διαδικασία των Πανελλαδικών, όταν είδα δηλαδή τα θέματα της έκθεσης και ένιωσα τόσο άσχημα. Εκεί ήταν που δυσκολεύτηκα λίγο. Η έκθεση πιστεύω ότι δυσκόλεψε όλα τα παιδιά, και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο καλύτερος έχει πάρει 16 και ο άριστος έχει πάρει 17, όλα τα παιδιά θέλουν αναβαθμολόγηση. Μιλάμε ότι η διαφορά του ενός από τον άλλον είναι πάρα πολύ μικρή. Σήμερα έφυγε το άγχος και πλέον θα διασκεδάσω με την παρέα μου, που και αυτή τα πήγε πολύ καλά και θα ξεκινήσω σιγά- σιγά να προετοιμάζομαι για τη φοιτητική ζωή. Θα πάμε και τις διακοπές μας με προσοχή. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τους γονείς μου και τα δύο φροντιστήρια μου, το “Ορόσημο Θαλής” και την “Άνοδο”, ενώ ευχαριστώ και τον εαυτό μου γιαυτή την προσπάθεια που έκανα και ήταν πολύ δύσκολη. Αλλά βγήκε και εύχομαι καλή δύναμη σε όλα τα παιδιά».

ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ

Αδαμόπουλος Διονύσης, Τόγια Ελένη, Τσαγγαρούλιας Χρήστος, με τον καθηγητή χημείας του φροντιστηρίου «ΑΝΟΔΟΣ» Κουτρουμάνο Γιάννη

Ελένη Τόγια 2ο ΓΕΛ Πύργου

Ο.Μ Θετικών Σπουδών -18.475

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη, η σχολή μου έχει πιο χαμηλά μόρια οπότε την έπιανα ούτως ή άλλως, αλλά φυσικά χαίρομαι για τη βαθμολογία μου. Η προτίμησή μου είναι είτε Μαθηματικό, είτε Φυσικό, οπότε θα φοιτήσω στη σχολή που ήθελα.

Τώρα με τον κορωνοϊό ήταν περίπλοκη η κατάσταση γιατί τα φροντιστήρια γινόντουσαν μόνο διαδικτυακά, ωστόσο το φροντιστήριο στην “Άνοδος” στη χημεία και στην έκθεση απέδωσε πάρα πολύ καλά, ενώ είχα και περισσότερες ώρες να διαβάσω στο σπίτι μου. Άρα νομίζω ότι με βοήθησε αυτή η κατάσταση, αφού ήξεραν πως να το χειριστούν οι καθηγητές μου. Τώρα αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά, θα τα ξεχάσω όλα, και θα χαίρομαι και θα διασκεδάζω. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου από την “Άνοδο” τον κ. Γιάννη Κουτρουμάνο για την χημεία, την κα Ζωή Βούρτση για την έκθεση».

Ολυμπία Πισκοντάκη 4ο ΓΕΛ Πύργου

Ο.Μ Ανθρωπιστικών Σπουδών – 18.125

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέσα στους πρώτους σε όλη την Ηλεία, είναι σίγουρα μία ανακούφιση για όλους εμάς. Προσπαθήσαμε πολύ όλη τη χρονιά, είναι ωραίο να βλέπουμε και τους καθηγητές μας και τους γονείς μας περήφανους και φυσικά και εμείς οι ίδιοι είμαστε περήφανοι για την προσπάθειά μας.

Η σχολή που θέλω είναι η νομική και πιστεύω ότι έχω πιάσει τους βαθμούς. Από πολύ μικρή το όνειρό μου ήταν να πάω στη νομική. Όλη αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό μας δυσκόλεψε, γιατί ήταν διαφορετικά τα δεδομένα, αλλά ταυτόχρονα είχαμε και τον χρόνο να διαβάσουμε περισσότερο και να ξεκουραστούμε στο σπίτι μας. Σίγουρα ήταν μία δοκιμασία για όλους μας. Θέλω να ευχαριστήσω την κα Λέντζιου από τα φροντιστήρια “Άνοδος” καθώς και τους υπόλοιπους καθηγητές».

Ιωάννα Μεντή

ΓΕΛ Ζαχάρως – 18.125

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από τη βαθμολογία που συγκέντρωσα, αν αναλογιστούμε τόσο τη δυσκολία των θεμάτων όσο και την περίεργη λόγω συνθηκών χρονιά. Μία μεγάλη προσπάθεια ολοκληρώθηκε με το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στόχος μου είναι η εισαγωγή στις ιατρικές σχολές, με δεύτερη στόχευση οδοντιατρική ή φαρμακευτική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου όλα αυτά τα χρόνια αλλά και την οικογένειά μου για τη ψυχολογική και όχι μόνο στήριξη που μου παρείχε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το φροντιστήριο “Άνοδος” και τους καθηγητές για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Ο κ. Γιάννης Κουτρουμάνος χημικός στο φροντιστήριο Άνοδος δήλωσε για την επιτυχία των παιδιών.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προσπάθειά τους. Φέτος ήταν μία ιδιαίτερα απαιτητική χρόνια για όλους μας με ξεχωριστές δυσκολίες. Οι βαθμολογίες όπως πάντα δημιουργούν συναισθήματα χαράς, αλλά και προβληματισμό για ορισμένους μαθητές. Στο φροντιστήριο μας, στο φροντιστήριο Άνοδος, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την πλειονότητα των μαθητών μας που πέτυχε τους στόχους της. Από δω και πέρα πιστεύουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού που πρέπει να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Καλό καλοκαίρι εύχομαι σε όλους και καλή ξεκούραση για τους μαθητές».

H κα. Ζωή Βούρτση φιλόλογος στα Φροντιστήρια Άνοδος συνεχάρη όλα τα παιδιά για την επιτυχία τους στις πανελλαδικές.

«Καταρχάς θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλές σπουδές. Φέτος ήταν πραγματικά μία ιδιαίτερη χρονιά, λόγω των συνθηκών της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, αλλά και λόγω της αλλαγής στο μάθημα συγκεκριμένα. Πραγματικά φέτος σημειώθηκαν χαμηλές βαθμολογίες, πλέον ο βαθμός γύρω στα 16 αποκτά μία ιδιαίτερη βαρύτητα. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει σχετικά με τον αυστηρό τρόπο διόρθωσης του μαθήματος, όπως επίσης και το γεγονός πως σημειώθηκαν σε μεγάλο ποσοστό αποκλίσεις ανάμεσα στους δύο βαθμολογητές. Αυτό δείχνει ότι μέσω της αλλαγής επηρεάστηκαν όχι μόνο οι μαθητές, αλλά και οι διορθωτές, οι οποίοι δεν διαχειρίστηκαν ενιαία το θέμα της βαθμολόγησης. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι για ακόμη μία χρονιά υπήρχαν κάποια παιδιά που είχαν πολύ υψηλές βαθμολογίες, δεδομένων των συνθηκών. Οι βαθμολογίες γύρω στα 17 είναι πλέον υψηλότερες βαθμολογίες. Οι μαθητές του φροντιστηρίου ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά σημειώνοντας αυτές τις υψηλές βαθμολογίες, πάντα στα πλαίσια των ικανοτήτων τους. Εύχομαι από δω και πέρα καλές σπουδές και ότι καλύτερο στη ζωή τους».

Όλη η επικαιρότητα