Categories: Ελλάδα

Φθάνει η ώρα…της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Share

Η πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Γιώργου Νούλη προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ουσιαστικά βάζει την υπόθεση στην τελική ευθεία για να εισαχθεί στο ακροατήριο.

Πολύ γρήγορα θα εκδοθεί και το βούλευμα για την δίκη σε βαθμό κακουργήματος από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώ αμέσως μετά θα προσδιορισθεί και η ημερομηνία της πρώτης δίκης για την υπόθεση που σόκαρε όλη την Ελλάδα.

Η εισαγγελική πρόταση των 37 σελίδων είναι καταπέλτης για την κατηγορούμενη μητέρα η οποία αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες: “Ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας για το πρώτο επεισόδιο της μικρής Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο”.

“Είχε οργανωμένο σχέδιο να εξολοθρεύσει την Τζωρτζίνα. Λειτούργησε σκληρά και μεθοδικά. Επέλεξε τεχνηέντως να εισαγάγει το παιδί στο νοσοκομείο χωρίς να έχει κάτι προηγουμένως, για να μην κινήσει υποψίες γιατί λίγες ημέρες πριν είχε πεθάνει η Ίριδα στο σπίτι”.

Για τις αρχές η προφυλακισμένη μητέρα, αποπειράθηκε να σκοτώσει το παιδί προκαλώντας του ασφυξία, φράζοντας μύτη και στόμα. Οι προσπάθειες των γιατρών που κράτησαν 55 ολόκληρα λεπτά επανέφεραν το παιδί στη ζωή αλλά με εγκεφαλοπάθεια.

Στη δίκη η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να επαναλάβει τα όσα είπε στην απολογία της στις 25 Ιουλίου… Ότι δεν επιχείρησε ούτε ένα λεπτό να σκοτώσει το παιδί της.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” για την ημέρα του επεισοδίου είχε ισχυριστεί ότι… “Το πρωί της 11ης Απριλίου εγώ έφυγα από το νοσοκομείο για να πάω λίγο στο σπίτι, μετά από σχετική προτροπή του Μάνου, καθώς από την 8η Απριλίου, που είχε γίνει η εισαγωγή της, ήμουν διαρκώς στο πλευρά του παιδιού μου. Απ’ότι μου είπε ο Μάνος, το πρωί της 11ης Απριλίου το παιδί εξακολουθούσε να παραπονείται για πόνους στην κοιλιά της και ενημέρωσε σχετικά τους γιατρούς του νοσοκομείου. Την ίδια ημέρα, όπως πληροφορήθηκα αργότερα από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού μου σε νέες αιματολογικές εξετάσεις που έγιναν μέσα στο νοσοκομείο, και το αποτέλεσμά τους περιλαμβάνεται στην δικογραφία, με ημερομηνία 11/4/2021 και ώρα 01:03, το παιδί μου είχε 27.100 λευκά αιμοσφαίρια, την στιγμή που φυσιολογικές τιμές είναι 3.600-10.000 λευκά αιμοσφαίρια. Γύρω στις 3 το μεσημέρι επέστρεψα εγώ στο νοσοκομείο και έφυγε ο Μάνος, για να ξεκουραστεί και να επιστρέψει πάλι το βράδυ. Γύρω στις 7 το απόγευμα και ενώ μιλούσα στο τηλέφωνο με κάποια φίλη μου και η Τζωρτζίνα μου κοιμόταν, άκουσα πάλι τον ήχο από το οξύμετρο, πράγμα που έδειχνε πτώση των σφύξεων και του οξυγόνου του παιδιού. Σηκώθηκα από την καρέκλα που καθόμουν για να πάω προς την πόρτα και άρχισα να χτυπάω το κουδούνι για να ειδοποιηθούν οι νοσηλεύτριες, κουδούνι το οποίο βρισκόταν ακριβώς δίπλα από την πόρτα του δωματίου. Τότε είδα την Τζωρτζίνα μου να ανασηκώνεται από το κρεβάτι και να πέφτει προς τα πίσω βγάζοντας έναν ήχο. Το δωμάτιο του νοσοκομείου είχε ένα κρεβάτι στο οποίο ήταν ξαπλωμένη η Τζωρτζίνα μου, δίπλα σε αυτό ένα κρεβάτι κενό, και στην μία πλευρά ένα δεύτερο δωμάτιο, όπου νοσηλευόταν ένα άλλο παιδάκι και μαζί του βρισκόταν η μητέρα του. Η είσοδος και η έξοδος από το άλλο δωμάτιο γινόταν μέσα από το δωμάτιο στο οποίο βρισκόμασταν μαζί με την Τζωρτζίνα, οπότε η πόρτα του άλλου δωματίου μπορούσε να ανοίξει ανά πάσα στιγμή και να εισέλθει οποιοσδήποτε στον χώρο. Εκείνη την ώρα άνοιξε η πόρτα του συγκεκριμένου δωματίου και εγώ τους είπα «μπείτε μέσα γιατί το παιδί μου κάτι έπαθε». Στην συνέχεια, άνοιξα την πόρτα του δωματίου και βγήκα έξω όπου και είδα μία νοσοκόμα να έρχεται προς το δωμάτιο και της είπα «ελάτε, το παιδί μου κάτι έπαθε». Στην συνέχεια, μπήκαμε μαζί μέσα στο δωμάτιο και η ίδια η νοσηλεύτρια κάλεσε τους γιατρούς που ήρθαν αμέσως. Αφού με ρωτήσανε τι έπαθε, μου ζήτησαν να βγώ αμέσως από το δωμάτιο και εγώ περίμενα έξω στον διάδρομο και άμεσα κάλεσα στο τηλέφωνο τον Μάνο και τους δικούς μου. Ο Μάνος έφτασε αμέσως και στην συνέχεια, είδαμε τον γιατρό να μπαίνει στο δωμάτιο της μικρής. Στα εφιαλτικά λεπτά που ακολούθησαν βλέπαμε κόσμο να μπαίνει και να βγαίνει στο δωμάτιο, χωρίς κανείς να μας λέει τίποτα. Μετά από αρκετή ώρα ακούσαμε φωνές και χειροκροτήματα. Τότε βγήκε μία γιατρός κλαίγοντας και μας είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε υποστεί ανακοπή αλλά κατάφεραν να την επαναφέρουν και πρέπει να μεταφερθεί στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου”.

Το κατηγορητήριο όμως αναφέρει… “Η 8χρονη Γεωργία Δασκαλάκη του Εμμανουήλ, νοσηλευόταν από 08-04-2021 χωρίς παθολογικά ευρήματα (λόγω αναφερόμενου από εσένα κι μη διαγνωσθέντος ιατρικώς ιστορικού εμφάνισης σπασμών) στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών. Κατά το διάστημα της νοσηλείας του το παιδί συνοδευόταν αποκλειστικά από εσένα, η οποία παρέμενες μαζί του και εναντιώθηκες στην πρόθεση των επιληφθέντων γιατρών της να του χορηγήσουν εξιτήριο, ενόψει της καλής του υγείας. Περί ώρα 18.20 της ως άνω ημερομηνίας και κατά τη συνήθη επίσκεψη των γιατρών εφημερίας το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση. Όμως στον ως άνω τόπο και χρόνο, περί ώρα 19.00, εσύ με μη επακριβώς γνωσθέντα τρόπο επενήργησες στο σώμα του παιδιού με αποτέλεσμα να του προκαλέσεις καρδιακή ανακοπή, η οποία επέφερε πτώση των σφύξεων και μηδενισμό του κορεσμού του σε οξυγόνο, εξέλιξη της υγείας του επιστημονικώς ανεξήγητη από τους θεράποντες ιατρούς. Τούτο δε έπραξες με σκοπό να το σκοτώσεις και αφού προηγουμένως αφαίρεσες τη συσκευή παλμικού οξυμέτρου που έφερε το παιδί προς άμεση ειδοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού για την πιθανή πτώση του οξυγόνου στον οργανισμό του. Πλην όμως το επιδιωκόμενο από εσένα ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα δεν ολοκληρώθηκε τελικώς, όχι γιατί υπαναχώρησες εκουσίως η ίδια, αλλά από αίτια ανεξάρτητα της θέλησής σου, διότι το επιληφθέν ιατρικό και pastedGraphic.pngνοσηλευτικό προσωπικό του -νοσοκομείου, μολονότι— σκοπίμως ενημερώθηκε καθυστερημένα από εσένα και βρήκε το παιδί άσφυγμο. απνοϊκό, ωχρό και με μυδρίαση, επιχείρησε επιτυχώς την καρδιακή και πνευμονική αναζωογόνηση του, χάριν της οποίας μετά διάστημα 45′ – 50′ αυτό ανένηψε και τελικώς επέζησε. Συνεπεία όμως της ανθρωποκτόνου σε βάρος του επίθεσης, αυτό υπέστη υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια, που προκάλεσε στο παιδί σπαστική τετραπληγία, με αποτέλεσμα τη μη εστίαση βλέμματος, την αδυναμία ομιλίας — επικοινωνίας — αυτόνομης κίνησης και τη νοητική υστέρησή του”.

Στη δίκη που δεν αποκλείεται να προσδιορισθεί Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2023 θα καταθέσουν ως μάρτυρες όλοι όσοι ήταν κοντά στο παιδί. Γιατροί, νοσηλευτές, ιατροδικαστές, τεχνικοί σύμβουλο. Στο μικροσκόπιο φυσικά η κεταμίνη, η ουσία με την οποία δολοφονήθηκε το παιδί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, επιμένει ότι δεν την έδωσε εκείνη, οι γιατροί επιμένουν ότι δεν χρησιμοποίησαν την ουσία όταν μπήκαν στο δωμάτιο για να προσφέρουν βοήθεια στο κορίτσι.

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΛΕΝΑ-ΙΡΙΔΑ

Πριν δικαστεί για την υπόθεση της Τζωρτζίνας η προφυλακισμένη μητέρα αναμένεται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να απολογηθεί για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας.

Θα είναι η τελευταία που θα καταθέσει αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των μαρτύρων για τους θανάτους των δύο κοριτσιών. Επιμένει και σε αυτές τις δολοφονίες ότι δεν έχει καμία σχέση…

Οι δύο υποθέσεις προς το παρόν δεν συγχωνεύονται και μέχρι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται ποινικά ως δυο ξεχωριστές. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν δυο δίκες με την Ρούλα Πισπιρίγκου να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου όχι μία αλλά δύο φορές συνολικά για τρεις ανθρωποκτονίες…

Η Τζωρτζίνα πέθανε από την κεταμίνη, τα άλλα δύο κορίτσια βάση του πορίσματος Καρακούκη Καλογρηά από ασφυκτικό θάνατο.

Η ΣΤΑΣΗ… ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

Ο πατέρας των κοριτσιών Μάνος Δασκαλάκης τηρεί… σιγή ιχθύος. Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται απέναντι από την κατηγορουμένη και για τους τρεις θανάτους των παιδιών του. Θέλει να τελειώνει όποια εκκρεμότητα έχει με την πρώην σύζυγό του. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το διαζύγιο.

Οι αποκαλύψεις από τον περασμένο Μάρτιο ήταν καταιγιστικές με τον ίδιο να προσπαθεί να διαχειριστεί την δύσκολη κατάσταση. Αυτό που ζητά είναι δικαιοσύνη για τα παιδιά του που χάθηκαν και να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Ο Μάνος Δασκαλάκης έχει “εξαφανισθεί” και έχει επαφές μόνο με την οικογένειά του, τους δικηγόρους του και ελάχιστα στενά του πρόσωπα.

Στις συνεδρίες με την διορισμένη πραγματογνώμονα για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας είχε αποκαλύψει μάλιστα τη δυσκολία του να φτάσει στο γραφείο της στην Αθήνα καθώς περαστικοί όταν τον αναγνώριζαν του επιτίθεντο φραστικά. Οι δημόσιες εμφανίσεις του είναι περιορισμένες εδώ και μήνες ενώ στην εισαγγελική πρόταση για τη δίκη της προφυλακισμένης μητέρας αναφέρεται ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλα έγιναν για τον… Μάνο και την προσπάθεια της Ρούλας Πισπιρίγκου να μην φύγει από κοντά της.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ

Μέσα σε όλα αυτά οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη, Ευγενίας Κούτρα. Η Εισαγγελία Πατρών διέταξε τον διορισμό ειδικών γιατρών πραγματογνωμόνων για τα ακριβή αιτία του θανάτου της 69χρονης γυναίκας.

Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν είναι: Παθολογικά αίτια ή Εγκληματική Ενέργεια;…

Ο ιατρικός της φάκελος θα γίνει φύλλο και φτερό και το τελικό πόρισμα θα παραδοθεί στην αστυνομία που έχει αναλάβει την έρευνα. Η Ευγενία Κούτρα είχε πεθάνει τον Σεπτέμβριο του 2020 με αιτία θανάτου την προχωρημένη σηψαιμία. Ο θάνατος των τριών κοριτσιών άνοιξε και την δική της υπόθεση με τους συγγενείς της να θέλουν να μάθουν την αλήθεια.