Hobby Γυναίκα

Φτιάξε μόνη σου διακοσμητικά από παλιά σεμέν

14289_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Να όμως μερικές ιδέες για να εκμεταλλευτείτε με τον ευρηματικότερο τρόπο τον κόπο της μαμάς ή της γιαγιάς σας που έπλεκε με το βελονάκι για την προίκα σας. Γιατί, ξέρω.. προίκα χωρίς πλεκτό σεμεδάκι δε νοείται.

Αφού λοιπόν οι τηλεοράσεις έγιναν φλατ και οι καναπέδες χωρίς μπράτσα, το μόνο σημείο που μπορούμε να στολίσουμε με αυτά, είναι το τραπέζι μας. Όχι όμως με τον κλασσικό τρόπο που γνωρίζαμε από τα σπίτια των γονιών μας. Πολλά διαφορετικά πλεκτά ενωμένα, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ράνερ (αυτό το στενό «τραπεζομάντηλο» που τρέχει κατά μήκος του τραπεζιού, ξέρετε..) με ρομαντικές αναφορές που αναδεικνύει τη δημιουργικότητά σας. Εύκολο στην κατασκευή του, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να ενώσετε τα μικρά πλεκτά πετσετάκια μεταξύ τους με πλάτος το 1/3 του πλάτους του τραπεζιού σας και μήκος τόσο ώστε να καλύπτει όλο το τραπέζι και να κρέμεται γύρω στα 15 εκατοστά στα πλαϊνά του. Οτιδήποτε κι αν ακουμπήσετε πάνω στο ράνερ σας, θα δείξει ιδιαίτερα πολύτιμο!

Αν πάλι προτιμάτε να μην βάλετε τίποτα πάνω στο τραπέζι σας αλλά σας λείπει ένα φωτιστικό για το υπνοδωμάτιο ή μια γωνιά του καθιστικού σας, τα πλεγμένα με βελονάκι πετσετάκια (κοινώς σεμέν) θα κάνουν και πάλι το θαύμα τους. Προμηθευθείτε δυνατή γλουτολίνη ( είναι η κόλλα που κολλάμε τις ταπετσαρίες του τοίχου) και ένα μεγάλο μπαλόνι. Αφού φτιάξετε την κόλλα βάσει των οδηγιών που θα βρείτε στο κουτί και αφού έχετε φουσκώσει φυσικά το μπαλόνι, περνάτε με ένα πινέλο την κόλλα σε όλη την επιφάνεια του πλεκτού σεμέν και τα κολλάτε ένα – ένα στην επιφάνεια του μπαλονιού. Τα αφήνετε ένα εικοσιτετράωρο να στεγνώσουν και φτάνει η μεγάλη στιγμή.. ΜΠΑΜ! Τρυπάτε το μπαλόνι κι έτοιμο το φωτιστικό σας. Εννοείται πως έχετε μεριμνήσει να αφήσετε ένα κενό ανάμεσα σε κάποια από τα σεμέν ώστε να περάσει η λάμπα και δέστε δυο κλωστούλες πάνω στο καλώδιο για να είναι πιο σταθερό το φωτιστικό. Ανάψτε το κι έχετε μία πανδαισία σχημάτων στους τοίχους σας!

Όλη η επικαιρότητα