Γυναίκα Υγεία

Φυσιολογικός τοκετός στο νερό – Μάθετε περισσότερα!

Ακούστε το άρθρο

Ο φυσιολογικός τοκετός είναι η μεγαλύτερη επιθυμία κάθε γυναίκας που πρόκειται να φέρει στον κόσμο το παιδί της. Ο τοκετός στο νερό, είναι μία τεχνική απόλυτα φυσιολογική χωρίς καμία βοήθεια από φάρμακα, όπου η γέννηση γίνεται σε μία μικρή πισίνα με νερό στην θερμοκρασία σώματος. Το μωρό έρχεται στον κόσμο μέσα σε αυτό το περιβάλλον, το οποίο είναι φιλικό σε αυτό, αφού στον αμνιακό σάκο η ενδομήτρια ζωή δεν απέχει από αυτή του νερού. Έτσι περνάει πολύ ομαλά στις νέες συνθήκες της ζωής.

Ευεργετικά είναι και τα αποτελέσματα για την μητέρα, αφού μπορούν να χαλαρώσουν ανάμεσα στις ωδίνες της γέννας και να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Το χλιαρό νερό έχει βρεθεί ότι μπορεί να μειώσει τη συχνότητα τραυματισμού του περινέου αλλά και να επιταχύνει τη διάρκεια του τοκετού.

Στο Venus Med με τον μαιευτήρα Μιχάλη Λαζανάκη και την μαία Fiona McIntosh, πολλές γυναίκες μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη γέννηση του παιδιού τους με την καλύτερη καθοδήγηση. Ο φυσιολογικός τοκετός στο νερό, είναι συνήθως κατάλληλος για κάθε μέλλουσα μητέρα. Ο γυναικολόγος θα εκτιμήσει την κατάσταση πριν τον τοκετό για να δώσει το πράσινο φως. Έτσι κι αλλιώς όλες οι γυναίκες μπορούν να ξεκινήσουν με την γέννα στο νερό και αν δεν τους ταιριάζει τελικά να επιχειρήσουν να προχωρήσουν με συμβατικές μεθόδους.

Ο γυναικολόγος Μιχάλης Λαζανάκης, βρίσκεται δίπλα στην κάθε γυναίκα όχι μόνο την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και σε κάθε γυναικολογικό πρόβλημα που αφορά την έμμηνο ρύση (αίμα περιόδου και μεσοπερίοδοι ή άστατος κύκλος) αλλά και θέματα υπογονιμότητας και προβλημάτων επίκτητων ή εκ γενετής.

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Μιχάλης Λαζανάκης, Αθήνα

Gynaecologist – Obstetrician Michael Lazanakis, Athens

https://venusmed.gr/

https://venusmed.gr/en/

Όλη η επικαιρότητα