Life

Φυτά εσωτερικού χώρου που θα σας κάνουν να νιώσετε ευεξία

Ακούστε το άρθρο

Τα φυτά εσωτερικού χώρου ανανεώνουν τον αέρα του σπιτιού σας, αλλά έχουν και πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Είναι ζωντανά όντα και θα σας δίνουν καθημερινά μια αίσθηση ειρήνης, χαράς και ευεξίας.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένας πρακτικός και οικονομικός τρόπος για να κάνετε το σπίτι σας πιο όμορφο, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα φυτώριο και να ζητήσετε τη γνώμη των ειδικών για τα φυτά και τα λουλούδια που μπορούν να ευδοκιμήσουν στις ιδιαίτερες συνθήκες του σπιτικού σας, αλλά και που ταιριάζουν χρωματικά με τη διακόσμησή του.

Διαβάστε παρακάτω ορισμένα από τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτών εσωτερικού χώρου και χαλαρώστε βλέποντάς τα να αναπτύσσονται, ενώ εσείς παίζετε φρουτάκια ονλάιν στην ιστοσελίδα του Netbet, επιλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία κουλοχέρηδων με διάφορα θέματα και καθημερινά τζακπότ.

Βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα

Τα φυτά απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και απελευθερώνουν οξυγόνο, ενώ ταυτόχρονα φιλτράρουν τα αιωρούμενα μικροσωματίδια.

Μειώνουν το στρες

Η περιποίηση των οικιακών φυτών είναι ένα εθιστικό χόμπι που σας επιτρέπει να απαλλαγείτε προσωρινά από το άγχος της καθημερινότητας και να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη. Μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνουν κατά 15% το εργασιακό άγχος και βελτιώνουν τη συγκέντρωση κατά 70%, ενώ αυξάνουν κατά 12% την παραγωγικότητα.

Βοηθούν στην πρόληψη των αναπνευστικών προβλημάτων

Καθώς προσδίδουν υγρασία στον αέρα και απορροφούν την αιωρούμενη σκόνη, τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ευεργετικά για τους αεραγωγούς και τα πνευμόνια σας.

Πηγή βιταμινών

Αν έχετε λίγο χώρο στο μπαλκόνι ή σε μια εσωτερική αυλή ή ακόμη και στην κουζίνα σας, μπορείτε να φυτέψετε κάποια φυτά που θα καταναλώσετε, όντας σίγουροι ότι είναι υγιεινά, βιολογικά και φρέσκα. Μερικά λαχανικά που μεγαλώνουν πολύ εύκολα είναι: κρεμμύδια, μπρόκολα, ντομάτες, καρότα, πιπεριές. Αλλά μπορείτε να φυτέψετε και μικρά δεντράκια, όπως κουμκουάτ, αρωματικά φυτά, κτλ. Το μόνο που πρέπει να σας απασχολεί είναι να βλέπει τα φυτά σας ο ήλιος και να τα ποτίζετε τακτικά.

Ποια φυτά να διαλέξετε;

Έχοντας κατά νου όλες τις ωφέλιμες ιδιότητες των φυτών εσωτερικού χώρου που αναφέραμε παραπάνω, ποια είναι τα φυτά που μπορείτε να διαλέξετε για το δικό σας σπίτι;

Αλόη βέρα

Εύκολη στη συντήρηση, αρκεί να μην την ποτίζετε υπερβολικά, αγαπάει το έντονο φως. Ο χυμός των φύλλων της βοηθά στη γρήγορη επούλωση πληγών και εγκαυμάτων. Αν καταναλωθεί φρέσκος βοηθά στην καλή λειτουργία της πέψης, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες.

Τζίντζερ

Η ρίζα του βοηθά στην αντιμετώπιση κρυολογημάτων και γρίπης. Είναι αντιοξειδωτικό, αντιπαρασιτικό και αντιβακτηριακό, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση των ιλίγγων και της ναυτίας.

Δυόσμος

Ανακουφίζει από το άσθμα, τις αλλεργίες, το κρυολόγημα και τον βήχα. Επίσης δρα κατά του φουσκώματος, της ημικρανίας και του στομαχικού πόνου. Είναι δικαιολογημένα ένα από τα βότανα που χρησιμοποιούνται συχνότερα στην αρωματοθεραπεία.

Θυμάρι

Το θυμάρι είναι ένα βοτάνι που μεγαλώνει πανεύκολα σε εσωτερικό χώρο και είναι ιδανικό για το παράθυρο της κουζίνας σας. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α και C, χαλκό, μαγνήσιο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατά της κατακράτησης υγρών, του στομαχικού πόνου, της κατάθλιψης, των φλεγμονών στη στοματική κοιλότητα, ακόμη και για την αντιμετώπιση της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ (hangover). Επιπροσθέτως, βελτιώνει τη μνήμη και σας βοηθά να ηρεμήσετε.

Όλη η επικαιρότητα