Γ΄ Εθνική: Ο πιθανός όμιλος των «Ηλείων»

Τελικά οι φόβοι της ποδοσφαιρικής Ζακύνθου επιβεβαιώθηκαν. Ο ΑΟ Τσιλιβή είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την προσπάθεια της Γ΄ Εθνικής και να επιστρέψει ξανά στα τοπικά πρωταθλήματα.

Μετά από μια ομολογουμένως πετυχημένη χρονιά όπου οι ¨κόκκινοι” του Πλάνου παρέμειναν στην κατηγορία (Γ΄ Εθνική), οι βλέψεις όλων είναι στραμμένες και πάλι στην Α΄ κατηγορία του τοπικού της ΕΠΣ Ζακύνθου.

Το πέρασμα του Κορωνοϊού “ισοπέδωσε” τα πάντα με τις τουριστικές περιοχές να έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό. Έτσι λοιπόν, φέτος όπου θα είναι μια δύσκολη χρονιά η ομάδα δεν θα μπορούσε να βρει οικονομικούς πόρους για να κατέβει και πάλι στις Εθνικές κατηγορίες. Με κλειστά μαγαζιά και με επιχειρηματίες σε απόγνωση, το διοικητικό συμβούλιο δεν θα μπορούσε να μαζέψει χρήματα για να χρηματοδοτηθεί η ομάδα στην Γ΄ Εθνική.

Οπότε η λύση της παραίτησης του δικαιώματος της Γ΄ Εθνικής και επιστροφή στο τοπικό πρωτάθλημα είναι μονόδρομος για την ομάδα του νησιού. Το ερχόμενο Σάββατο το μεσημέρι θα γίνει στο κοινοτικό γραφείο του Πλάνου  Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, όπου θα επικυρωθεί η απόφαση για επιστροφή της ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ο ΑΟ Τσιλιβή γυρίζει σελίδα και επιστρέφει στα τοπικά με στόχο να αγωνιστούν όσο το περισσότερο γηγενείς ποδοσφαιριστές και για αυτό αρκετοί παίκτες από την ακαδημία του Αστέρα Πλάνου (ομάδα Β΄ κατηγορίας) θα ανέβουν στην μεγάλη ομάδα. Για την αποχώρηση του συλλόγου από την Γ΄ Εθνική κατηγορία έχουν ειδοποιηθεί τόσο ο προπονητής Πέτρος Τσούκλης όσο και οι ξένοι παίκτες που πλέον θα αναζητήσουν άλλους ποδοσφαιρικούς προορισμούς.

Με βάση την περσινή σύνθεση του ομίλου αυτού, συν το γεγονός ότι φέτος ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν στην Γ΄ εθνική αυξήθηκε,  ένας όμιλος  των 16 ομάδων, είναι πολύ πιθανός! Άλλωστε  σε αυτόν συμμετέχουν οι ΕΠΣ που ήταν και πέρυσι, δηλ. Αχαΐας , Αργολίδας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Λακωνίας , και Μεσσηνίας! Από αυτές τις ενώσεις δεν συμμετείχε πέρυσι μόνο η ΕΠΣ Κεφαλληνίας / Ιθάκης, καθώς  ο πρωταθλητής της, δεν έλαβε  μέρος στο πρωτάθλημα! Προς το παρών δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει τι νέα περίοδο ο Παλληξουριακός!

           Αναλυτικά οι ΕΠΣ και οι ομάδες τους:

ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης: Παλληξουριακός

ΕΠΣ Αχαΐας: Θύελλα Πατρών, Διαγόρας Βραχνέικων, Παναιγιάλειος

ΕΠΣ Αργολίδας: Ναύπλιο, Ερμιονίδα, Κορωνίδα Κοιλάδας

ΕΠΣ Ηλείας: ΠΑΟ Βάρδας, Αίας Γαστούνης

ΕΠΣ Μεσσηνίας: Διαβολίτσι, Πάμισσος Μεσσήνης

ΕΠΣ Λακωνίας: ΠΣ Σπάρτη, Πανγυθεατικός, Άρης Σκάλας

ΕΠΣ Ζακύνθου: Ζάκυνθος, Εθνικός Σκουλικάδου