Γ΄Εθνική: Θα τα… ξαναπούν για τους υποβιβασμούς!

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ τελικά δεν αποφάσισε κάτι ουσιαστικό για την Γ’ Εθνική.

Κάτι το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τον τερματισμό της σεζόν, κάτι τα θέματα που «καίνε» περισσότερο τη δεδομένη στιγμή και οι αποφάσεις της Διοργανώτριας  πάνε πιο… πίσω.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας δεν συζητήθηκε αναλυτικά τι θα γίνει με τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς. Οι εξελίξεις μεταφέρονται για τον Ιούνιο, προφανώς λίγο πριν τη ΓΣ της 16ης Ιουνίου.

Όλα παραμένουν ανοιχτά και αυτό έχει να κάνει με δύο σημεία: Των εκλογών και των αποφάσεων των από… πάνω για το ενδεχόμενο αναδιάρθωσης.

Σε κάθε περίπτωση «λευκός καπνός» δεν βγήκε σήμερα και η αναμονή συνεχίζεται παρά τις προτάσεις/εισηγήσεις που έχουν γίνει. Άλλωστε αυτό που περισσότερο συζητήθηκε στην ΕΕ ήταν η υπόθεση Ντουρμισάι που έφερε και πρόστιμο-μαμούθ στο Πάρκο Γουδή από τη FIFA.

Για αυτό και θα συσταθεί επιτροπή για να ελέγξει τι ακριβώς έγινε με τη μεταγραφή του παίκτη στον Άρη και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Παράλληλα, στην ΕΠΟ τηρούν στάση αναμονής για την ενημέρωση της FIFA για την ημερομηνία των εκλογών. Έτσι κι αλλιώς οι αποφάσεις για να επικυρωθούν θα πρέπει να εγκριθούν από την Γενική Συνέλευση οπότε το καλοκαίρι θα είναι καυτό για τη Γ’ Εθνική και όχι μόνο…

Το ευχάριστο που προκύπτει πάντως από την ΕΕ είναι πως τα χρήματα που θα δοθούν από τις FIFA/UEFA για την ενίσχυση των ομοσπονδιών λόγω κορονοϊού, τα χειρίζεται αποκλειστικά η ΕΠΟ. Συνεπώς τα 4,3 εκ. ευρώ που αντιστοιχούν στην Ελλάδα θα πάρουν φύλλο πορείας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Οι τρεις προτάσεις αυτή τη στιγμή είναι οι εξής:

Η πρώτη πρόταση, αναφέρει να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, πέραν όσων έχουν εγκαταλείψει το Πρωτάθλημα.

Η δεύτερη πρόταση, μιλάει για υποβιβασμό των ομάδων από τη 10η θέση και κάτω.

Η τρίτη πρόταση μιλάει για υποβιβασμό μόνο όσων ομάδων έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά στις αγωνιστικές τις οποίες πρόλαβε να παιχτεί το Πρωτάθλημα (η πρόταση αυτή προβλέπει την παραμονή επιπλέον 22 ομάδων από την προηγούμενη πρόταση).

Οι αποφάσεις που θα παρθούν, θα κρίνουν τις τύχες Πανηλειακού και Ολυμπιακού Ζαχάρως με τον πρώτο ειδικά να περιμένει με πολύ μεγάλη αγωνία να μάθει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.

Ενδεχόμενο να γίνουν μπαράζ για την άνοδο

Μια είδηση που διέρρευσε τις τελευταίες ημέρες φέρνει τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής!

Συγκεκριμένα είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο οι 8 πρωταθλητές της Γ΄ Εθνικής να οδηγηθούν σε αγώνες μπαράζ για την ανάδειξη των 4 που θα πάρουν το εισιτήριο για την Football League!

Ένα σενάριο που έδειχνε να είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί λόγων του COVID-19, αλλά μπροστά στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων μοιάζει πιθανό όσο ποτέ άλλοτε, σύμφωνα με το pamebala.gr!

Το παρασκήνιο δεδομένου της ρευστότητας των εξελίξεων είναι πολύ έντονο και επιβεβαιώθηκε η ανησυχία πως ούτε χθες δεν θα υπήρχε επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΟ επί του θέματος! Eν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν…