Γ Εθνική

Γ’ Εθνική: Άραγε… θα ξεκινήσει στις 24;

Καθώς αναβλήθηκε και πάλι η προγραμματισμένη κλήρωση για σήμερα, και μεταφέρθηκε για την Παρασκευή (15/10), σύμφωνα με απόφαση της ΕΠΟ.
Ακούστε το άρθρο

Από ανατροπή σε ανατροπή πηγαίνει η Γ’ Εθνική. Καθώς αναβλήθηκε και πάλι  η προγραμματισμένη κλήρωση για σήμερα Τρίτη (12/10), και μεταφέρθηκε για την  Παρασκευή (15/10), σύμφωνα με απόφαση της ΕΠΟ.  Όλα δείχνουν πλέον πως η έναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου αντί για τις 17/10. Επιπλέον, η Δόξα Δράμας αποποιήθηκε οριστικά την Super League 2 και δήλωσε ήδη συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, κάτι που αναμένεται να κάνουν ή έχουν πλέον περιθώριο να πράξουν και οι Καβάλα, Ζάκυνθος και Ασπρόπυργος.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Με απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων, η κλήρωση για το πρόγραμμα αγώνων του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας 2021-22 αναβάλλεται για την Παρασκευή 15/10 στις 11:00. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Π.Ο. χωρίς παρουσία κοινού και δημοσιογράφων και θα μεταδοθεί μέσω live streaming».

«Σφαγή»… για τη συγκρότηση των Ομίλων

Την ώρα που κυριολεκτικά, γίνεται «σφαγή» για τον τρόπο που θα συγκροτηθεί ο Όμιλος της Γ’ Εθνικής, στον οποίο θα συμπεριληφθούν  οι δυο Ηλειακές ομαδες, ΠΑΟΒ και Αίας Γαστούνης.

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ» Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα νέα δεδομένα,  η Ζάκυνθος είναι το «κλειδί» για τη συγκρότηση του Ομίλου. Αν συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική θα «έρθει» τον Όμιλο των Ηλείων, μαζί με τον Εθνικό Σκουλικάδου.

ΘΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ  ΣΤΑ ΔΥΟ… Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση,  θεωρείται σχεδόν ανέφικτο να συμπεριληφθούν όλες οι ομάδες της Πελοποννήσου στον ίδιο Όμιλο. Έτσι το πιθανότερο είναι να μοιραστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Όμιλο των ομάδων της ΕΠΣ  Ηλείας(ΠΑΟΒ, Αίας, θα συμπεριληφθούν οι ομάδες της ΕΠΣ Αχαΐας (Παναχαϊκή, Παναιγιάλειος, Διαγόρας Βραχνείκων), της ΕΠΣ Μεσσηνίας (Διαβολίτσι) και λογικά της ΕΠΣ Αιτωλοακαρκανίας (Παναγρινιακός, Αμβρακικός Λουρού, Ναυπακτιακός Αστέρας).  Αν η Ζάκυνθος συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική, τότε θα «έρθει» και αυτή στον Όμιλο, μαζί με τον Εθνικό Σκουλικάδου.  Για να βγει «12άδα» θα πρέπει να «έρθει» στον Όμιλο άλλη μία ομάδα και υποψήφια είναι η Αναγέννηση Άρτας.  Όμως εάν δεν συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική η Ζάκυνθος θα αναζητηθούν δύο ομάδες.  Τότε ενδέχεται ο Όμιλος της Παναχαϊκής να συγκροτηθεί από τις ομάδες από ΕΠΣ Αχαΐας (τρεις), ΕΠΣ Ηλείας (δύο), ΕΠΣ Μεσσηνίας (μία), ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας (τρεις), ΕΠΣ Ζακύνθου (μία, Εθνικός Σκουλικάδου) και ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας (δύο, Τηλυκράτης, Αχέρων Καναλακίου).  Έτσι συμπληρώνεται Όμιλος με 12 ομάδες συνολικά. Κάποιοι βέβαια λένε ότι ενδέχεται να «έρθει» και η Αναγέννηση Άρτας, κάτι που σημαίνει ότι ο Όμιλος θα έχει συνολικά 13 ομάδες.

ΜΕΝΟΥΝ «ΕΚΤΟΣ»… ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ

Το σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει από την ΕΠΟ δεν πρόκειται να «έρθουν» στον Όμιλο των Ηλείων, οι ομάδες από την ΕΠΣ Αργολίδας (Ερμιονίδα, Φοίνικας Ν. Επιδαύρου, την ΕΠΣ Λακωνίας (Άρης Σκάλας) και ΕΠΣ Αρκαδίας (Παναρκαδικός, Ερμής Μελιγούς).

Η πρωταθλήτρια για άνοδο, 5 ή 6 θα υποβιβαστούν

«Σφαγή» γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για τη συγκρότηση των Ομίλων της Γ’ Εθνικής, αλλά επίσης «σφαγή» θα γίνει στη διάρκεια της σεζόν. Ο λόγος από κάθε έναν Όμιλο,  η πρωταθλήτρια θα κερδίσει το δικαίωμα να συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου στη Super League 2 και 5 ή 6 ομάδες θα υποβιβαστούν. Επί της ουσίας δηλαδή οι μισές σχεδόν ομάδες από κάθε όμιλο θα πέσουν στο τοπικό. Καταλαβαίνετε λοιπόν τον βαθμό δυσκολίας της φετινής Γ’ Εθνικής. Όσον αφορά την άνοδο, στα μπαράζ θα συμμετάσχουν 7 ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν τέσσερα εισιτήρια για τη Super League 2.

Όλη η επικαιρότητα