Γ Εθνική

Γ’ Εθνική: Γκρίνια από τις ομάδες γιατί αργεί η σέντρα

«Μας  έχει κουράσει…  αυτή η κατάσταση»

Αισίως φτάσαμε στις 14 Οκτωβρίου, και οι περισσότερες ομάδες της Γ΄ εθνικής, συμπληρώνουν  δύο μήνες προετοιμασία και φιλικά, αλλά το πρωτάθλημα δε λέει να ξεκινήσει. 

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί σενάριο που κάνει λόγο για σέντρα οριστικά στις 24 Οκτωβρίου (αντί για τις 17) και ίσως… αργότερα, και ο εκνευρισμός στις τάξεις των συλλόγων  μεγαλώνει. Είναι μια  ευκαιρία  σήμερα να δούμε  τι λένε οι άνθρωποι  από τον ΠΑΟ Βάρδας, τον Αίαντα Γαστούνης, και τον γειτονικό μας Διαγόρα Βραχνεΐκων, και συγκεκριμένα  οι: Παναγιώτης  Παναγούτσος (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, επικοινωνίας και γραμματειακής υποστήριξης), Λάμπης  Κάρδαρης και Ανδρέας Ζήκος (Προπονητής Διαγόρα Βραχνεΐκων).

Αμφότεροι αναφέρθηκαν στην δυσαρέσκεια που επικρατεί στις ομάδες τους και ευχήθηκαν το πρωτάθλημα να ξεκινήσει σύντομα.

Παναγιώτης Παναγούτσος (Εκπρόσωπος ΠΑΟΒ): 

«Έχει κουράσει όλη αυτή η κατάσταση. Και το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι πως βλέποντας και από την περσινή χρονιά, η ΕΠΟ δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα. Το πρωτάθλημα τελείωσε πέρσι… Ιούνιο! Συνεπώς το πρόγραμμα γίνεται εξαντλητικό όσο καθυστερεί η έναρξη, ενώ υπάρχουν προβλήματα που δημιουργούνται και στο αγωνιστικό κομμάτι και στο οικονομικό.

Ωστόσο, εμείς στον ΠΑΟ Βάρδας είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια, ώστε να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Λάμπης Κάρδαρης (Εκπρόσωπος ΑΙΑΣ Γαστούνης)

«Έχω την αίσθηση πως αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τη S.L.2. , δεν πρόκειται να ξεκινήσει η Γ΄ εθνική. Γιατί δυστυχώς στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο η «βιτρίνα» είναι η S.L. 1. Και άπαντες… ασχολούνται με αυτή. Ευτυχώς που ακόμα υπάρχουν κάποιοι ρομαντικοί παράγοντες που ασχολούνται με τις υπόλοιπες κατηγορίες και έτσι υπάρχει ποδόσφαιρο. Όμως χωρίς προγραμματισμό δεν πάμε πουθενά! Ουδόλως τους ενδιαφέρει αν εμείς έχουμε συμπληρώσει δύο μήνες προετοιμασία με τα έξοδα να τρέχουν. Μια ζωή η ίδια κατάσταση. Έχουμε πλέον κουραστεί… και οι ιθύνοντες δεν συγκινούνται».

Ανδρέας Ζήκος (Προπονητής Διαγόρα Βραχνεΐκων) 

«Είναι προβληματικά τα όσα συμβαίνουν, μια κατάσταση που πάει συνεχώς πίσω. Υπάρχει πλήγμα στις ομάδες τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Αγωνιστικά διότι όταν περνούν τόσοι μήνες χάνεται το κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές και πρέπει εμείς να βρίσκουμε φιλικά ματς και άλλους τρόπους ώστε να τους διατηρούμε σε φυσική κατάσταση. Αλλά και τα παιδιά κάποιες φορές ψυχολογικά επηρεάζονται. Και οικονομικά όμως υπάρχει πρόβλημα διότι τα σωματεία ταλαιπωρούνται κάθε χρόνο ώστε να έχουν εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην ΕΠΟ. Και είναι λογικό και εκείνοι να είναι ενοχλημένοι».

Όλη η επικαιρότητα