Ποδόσφαιρο

Γ΄ Εθνική-ΠΑΟΒ: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς…

Αύριο περιμένει στη Βάρδα η Θύελλα Ραφήνας, το Σάββατο η Ερμιονίδα
Ακούστε το άρθρο

Ο Παμβουπρασιακός έκανε χθες το καθήκον του και πέρασε από το Μεσολόγγι. Έκανε τη δεύτερη σερί νίκη και με έξι βαθμούς, σκαρφάλωσε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο περιθώρια για πανηγυρισμούς δεν υπάρχουν, μόνο για μερικές ανάσες, καθώς ακολουθούν δυο back to back εξόχως κρίσιμα παιχνίδια σε διάστημα πέντε ημερών.

Αύριο το απόγευμα, διεξάγεται η εξ’ αναβολής 1η αγωνιστική, με την ομάδα τη Βάρδας να υποδέχεται τη Θύελλα Ραφήνας, ενώ το Σάββατο, πάλι στη Βάρδα, οι Ταύροι υποδέχονται την Ένωση Ερμιονίδας. Πρόκειται για δυο παιχνίδι, με τα οποία ολοκληρώνεται ένα πολύ επίπονο και απαιτητικό διάστημα με συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή, Τετάρτη-Σάββατο εν προκειμένω.

Δικαιώθηκε ο Φωτόπουλος

Ο χρόνος για ανάσες είναι πολύ περιορισμένος, η κόπωση, οι ιλιγγιώδεις ρυθμοί, έκαναν τον Ηλία Φωτόπουλο να διαγνώσει το πρόβλημα και την περασμένη Παρασκευή, να μειώσει τη χρονική διάρκεια της προπόνησης. Επιλογή για την οποία δικαιώθηκε, καθώς πέρα από τη σωματική κόπωση, η ομάδα χρειαζόταν να αποφορτιστεί και πνευματικά. Εξάλλου κάτω από τέτοιες συνθήκες, μιλάμε λιγότερο για προπονήσεις και περισσότερο για διαχείριση της κόπωσης, διαχείριση του έμψυχου δυναμικού και των αλλαγών, διαχείριση της προσέγγισης των παιχνιδιών, μέσα από «ασκήσεις ψυχολογίας». Ακόμα και οι συνεχόμενες δηλώσεις πριν ή μετά από κάθε παιχνίδι, το τί θα ειπωθεί και πως θα ειπωθεί, το οποίο θα αποτελεί και το μήνυμα προς τους παίκτες, είναι πράγματα πολύ σημαντικά. Είναι στοιχεία, στα οποία ένας προπονητής δίνει ιδιαίτερη έμφαση, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να δουλέψει μια ολόκληρη βδομάδα πάνω σε ένα παιχνίδι, να βάλει τις απαιτούμενες προπονητικές μονάδες, ή να διαχειριστεί την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του με χρονική άνεση.

Μια ομάδα έτοιμη

Ο Παμβουπρασιακός, αγωνιστικά και ψυχολογικά, δείχνει έτοιμος γι’ αυτά τα παιχνίδια. Στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών και ιδιαίτερα των νεοφερμένων, διακρίνει κανείς μια δίψα, ένα κίνητρο. Στα πρόσωπα των παλιών, όπως ο Λιόσης, διακρίνει έναν επαγγελματισμό και μια συνέπεια, στα πρόσωπα όλων των υπολοίπων, ένα πνεύμα νικητή το οποίο η ομάδα έχει καλλιεργήσει από πέρσι. Και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, το αποτέλεσμα είναι μια ομάδα η οποία γνωρίζει τί πρέπει να κάνει, ανεξάρτητα με το ποιοι θα ξεκινήσουν σε κάθε παιχνίδι. Μια ομάδα, η οποία εδώ και ένα χρόνο, με τον Ηλία Φωτόπουλο στην τεχνική της ηγεσίας, έχει αποκτήσει έναν προσανατολισμό, μια φιλοσοφία στο παιχνίδι της, μια «μανιέρα» κινήσεων, έτσι ώστε να μπορεί, ακόμα και με ελλιπή προετοιμασίας στον τομέα των φιλικών και του λεγόμενου μονταρίσματος, να παίρνει αυτό που θέλει, παίζοντας κατά διαστήματα και εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα, η οποία όπως παραδέχθηκε και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, αρέσκεται να χτίζει από πίσω επιθέσεις και να παρουσιάζει ένα ευχάριστο στο μάτι, παραγωγικό ποδόσφαιρο, αλλά συνάμα και να μπορεί να γίνεται κυνική και αποτελεσματική εκεί όπου τα πράγματα δυσκολεύουν και μπαίνει πρώτα η ανάγκη του αποτελέσματος.

Όλη η επικαιρότητα