Categories: Γ Εθνική

Γ΄Εθνική/ΠΑΟΒ: Τα θετικά από την ήττα και η συνέχεια

Share

Το παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Βάρης ανήκει στο παρελθόν, βαθμολογική συγκομιδή δεν υπήρξε, ωστόσο εκείνο το οποίο κρατάει ο Παμβουπρασιακός, είναι η προσπάθεια, η αγωνιστική συμπεριφορά και η παραμονή του μέσα στο παιχνίδι μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ο Παμβουπρασιακός έπαιξε πλήρης. Για πρώτη φορά ο Ηλίας Φωτόπουλος είχε μια ολόκληρη βδομάδα όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Αυτό δείχνει πόσο πολλά είναι τα περιθώρια βελτίωσης της ομάδας, η οποία στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του γύρου, δυο εντός και δυο εκτός, ψάχνει τους βαθμούς οι οποίοι θα της επιτρέψουν να διατηρηθεί πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Ο Παμβουπρασιακός, στο παιχνίδι της Κυριακής έκανε το γνωστό του παιχνίδι. Απόδειξη του ότι η ομάδα της Βάρδας διαθέτει αγωνιστική ταυτότητα και φιλοσοφία. Αυτό δεν στάθηκε επαρκές, επειδή ο Αστέρας Βάρης είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο, με αυτοματισμούς, μια ομάδα η οποία διαθέτει τους παίκτες να κάνει τη διαφορά. Ένας τέτοιος παίκτης ήταν ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός Ντιανέ Μπαρά. Ένας παίκτης ο οποίος είχε διαβάσει άψογα το παιχνίδι των επιθετικών της Βάρδας, τις κινήσεις του Μικελάτου από θέση «9», να υποδεχθεί χαμηλά τη μπάλα και να ψάξει στον χώρο τα εξτρέμ. Ο

Μπαρά έδινε πάντα το απαιτούμενο βάθος και κατόρθωνε να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τους επιθετικούς της ομάδας της Βάρδας. Ένας Αστέρας Βάρης, ο οποίος αφού πήρε το προβάδισμα, στη συνέχεια έπαιξε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Μια ομάδα με εξαιρετικό πρέσινγκ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τόσο καλά συντονισμένο, που ίσως μόνο η ομάδα της Μυκόνου σε ολόκληρη την κατηγορία μπορεί να το κάνει καλύτερα. Με αποτέλεσμα όλες οι προσπάθειες των Ταύρων οι οποίες έφευγαν από τον άξονα, είτε με κάθετες μεταβιβάσεις, είτε με ατομικές προσπάθειες, να συναντούν πάντα έναν τοίχο. Και όχι απλά μόνο αυτό, αλλά ο Αστέρας Βάρης να κλέβει και στη μετάβαση του παιχνιδιού να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά, να πιάνει απροετοίμαστη την ομάδα της Βάρδας, η οποία λόγω του Αδάμ Τσεκούρα απέφυγε μια πιο βαριά ήττα.

Η αγωνιστική φιλοοσοφία

Η ήττα αυτή του Παμβουπρασιακού, είχε και τα θετικά της. Είδαμε μια ομάδα με το ίδιο πνεύμα, την ίδια επιθετική φιλοσοφία, καλή κυκλοφορία της μπάλας με στόχο μέσα στο παιχνίδι της. Μια ομάδα, η οποία αν κατορθώσει να ενσωματώσει και τα νέα πρόσωπα σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού, αν και αυτοί οι παίκτες βρουν τον ρόλο τους μέσα στην ομάδα, τότε είναι βέβαιο ότι η συνέχεια μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα εκείνα που θα φέρουν την επίτευξη του στόχου. Ο Ηλίας Φωτόπουλος δείχνει ότι πλέον γνωρίζει στο 100% αυτό θέλει να κάνει. Φάνηκε στην ανάπαυλα, όταν με την αλλαγή του Κούστα με τον Παπαχριστόπουλο, χωρίς να πειράξει κάτι στον σχηματισμό, πήγε μια άλλη λύση στη μεσαία γραμμή, δίνοντας ύψος και μαρτυρώντας ότι στόχευε σε μια ανατροπή ανάλογη με των προηγούμενων ματς. Το ότι δεν κατόρθωσε να γίνει αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε το πλάνο.

Η συνέχεια με Ιάλυσο

Επόμενο παιχνίδι των Ταύρων, είναι εκτός έδρας. Είναι την προσεχή Κυριακή στη Ρόδο, απέναντι στον Ιάλυσο, μια ομάδα η οποία προέρχεται από το ισόπαλο 1-1 στο ντέρμπι απέαντι στη Ρόδο. Ο Ιάλυσος, είδε να χάνει μέσα από τα χέρια του τους τρεις βαθμούς, καθώς ο Κέρι ισοφάρισε στο φινάλε, είδε όμως και τον Βέλγο στράικερ της ομάδας με καταγωγή από το Κογκό, τον Τζεφ Εμπουμπά, να βρίσκει ξανά τον δρόμο για τα δίχτυα μετά από καιρό.