Γ Εθνική

Γ’ Εθνική: Τη Δευτέρα η απόφαση για τις ομάδες που υποβιβάζονται

Ακούστε το άρθρο

Μπήκαμε ήδη στο τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου και η αγωνία κορυφώνεται όσον αφορά στο φλέγον θέμα της παραμονής στη Γ’ Εθνική.

Αν και πριν από ένα περίπου μήνα ανακοινώθηκε πως το εν λόγω πρωτάθλημα οριστικά διεκόπη για φέτος λόγω κορωνοϊού, ακόμα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει όλα είναι ανοιχτά για τον υποβιβασμό.

Αν και είναι πολύ δύσκολο να περάσει αυτό που ζητούν οι ομάδες που έχουν υποβιβαστεί μαθηματικά, δηλαδή να μη πέσει καμία και να γίνει πλήρης αναδιάρθρωση.

Και σίγουρα αυτή η αργοπορία έχει να κάνει και με το τι θα γίνει στο πρωτάθλημα της Football League, εκεί όπου δεν έχει ξεκαθαρίσει αν συνεχιστεί η όχι με πιο πιθανό το ενδεχόμενο να μη συνεχιστεί για φέτος το πρωτάθλημα.

Αυτή τη στιγμή, το πιο πιθανό σενάριο είναι να σωθούν όσες ομάδες δεν είχαν πέσει και μαθηματικά όμως όπως και να έχει, όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Δευτέρα όταν και θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να πάρει τις οριστικές αποφάσεις αναφορικά με τις ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική.

Τηλεδιάσκεψη των «8» με Γεραπετρίτη

Τηλεδιάσκεψη είχαν χθες οι οκτώ πρόεδροι των πρωταθλητριών ομάδων της Γ’ Εθνικής με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των «8»: «Οι πρόεδροι των ομάδων ενημέρωσαν τον υπουργό για την πρόταση τους που έχει δημοσιοποιηθεί από δεκαημέρου, στην οποία ζητούν την ενοποίηση της Super League 2 και της Football League σε μια Β’ Εθνική δυο ομίλων χωρισμένων με γεωγραφικά κριτήρια».

Ο υπουργός Επικρατείας άκουσε τους εκπροσώπους των οκτώ ομαδων, δεν πήρε καμία θέση αλλά ούτε δεσμεύτηκε για κάτι. Τους ζήτησε να καταθέσουν υπόμνημα με τις προτάσεις τους για την αναδιάρθρωση και αναμένεται να γίνει και νέα επαφή. Από κυβερνητικές πηγές προκύπτει πως στόχος είναι να μην αδικηθεί κανείς και οι κινήσεις να εκφράζονται από ισονομία.

Όλη η επικαιρότητα