Γ Εθνική

Γ’ Εθνική: Το νέο «αίμα» στον όμιλο των Ηλείων

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμα τι θα γίνει με τον υποβιβασμό από την Γ’ Εθνική και αν Πανηλειακός και Ολυμπιακός Ζαχάρως θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία στην κατηγορία μέσω μιας πιθανής αναδιάρθρωσης ή θα γυρίσουν στο τοπικό της ΕΠΣ Ηλείας, ωστόσο σίγουρη είναι η παρουσία στο νέο πρωτάθλημα τόσο του ΠΑΟ Βάρδας, όσο και του Αίαντα ως πρωταθλητή της Α1.

Εκτός από την ομάδα της Γαστούνης, νεοφώτιστοι ως πρωταθλητές των Ενώσεων τους θα λάβουν μέρος στην νέα Γ’ Εθνική και όπως διαφαίνεται στον όμιλο που θα μετέχουν οι ηλειακές ομάδες και οι Παναιγιάλειος (Αχαΐα), Ατρόμητος Χιλιομοδίου (Κορινθία), Κορωνίς Κοιλάδας (Αργολίδα), Ερμής Μελιγούς (Αρκαδία), Πάμισος Μεσσήνης (Μεσσηνία), Άρης Σκάλας (Λακωνία) Εθνικός Σκουλικάδου (Ζάκυνθος) και Παλληξουριακός (Κεφαλονιά).

Η «Πατρίς σπορ» μάζεψε και σας παρουσιάζει σήμερα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε πρώτη φάση για τους νεοφώτιστους αντιπάλους των ομάδων στη νέα Γ’ Εθνική.

Πανηγυρική άνοδος για τον Ερμή Μελιγούς

Η Μελιγού ένα χωριό κοντά στο Άστρος Κυνουρίας πανηγυρίζει την άνοδο του Ερμή στη Γ’ Εθνική και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο Ερμής τερμάτισε στην πρώτη θέση με 44 βαθμούς έναντι 40 της Δημητσάνας και 39 του Λεωνιδίου. Προπονητής της ομάδας ο Κώστας Καλογιαννίδης που παλιότερα ήταν και στην τεχνική ηγεσία του Παναρκαδικού. Η ομάδα είχε ένα κράμα έμπειρων και νέων ταλαντούχων παικτών με το.πάντρεμα να γίνεται με επιτυχία από τον έμπειρο τεχνικό κάτι που δείχνει και ο βαθμολογικός πίνακας. Πρώτος σκόρερ ο.17 χρόνος Παναγιώτης Ράλλιος που πέτυχε 10 γκολ ενώ μαζί με τον ξάδελφό του Γεράσιμο Ράλλιο αγωνίστηκαν σχεδόν σε όλα τα ματς. Ο έμπειρος 38χρόνος Κώστας Μπαρλάς σημείωσε 9 γκολ, ενώ Σταθουλόπουλος και Κασπίρης από 6 τέρματα. Η ομάδα κατακτάει για δεύτερη φορά το πρωτάθλημα Αρκαδίας αφού τη σεζόν 2007-2008 είχε ανέβει τότε στη Δ’ Εθνική. Πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια δηλαδή για να ξαναβρεθεί ο Ερμής στη κορυφή. Η ομάδα διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο με συνθετικό τάπητα.

Οι νησιώτες Εθνικός Σκουλικάδου και Παλληξουριακός

Στην Ένωση της Ζακύνθου η ομάδα που ήταν πρωταθλήτρια και παίρνει την άνοδο είναι ο Εθνικός Σκουλικάδου. Αν τελικά δηλώσει συμμετοχή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική.

Στην Ένωση Κεφαλονιάς-Ιθάκης μια παλιά γνώριμη της Γ’ Εθνικής η ιστορική ομάδα του Παλληξουριακού (φωτο) είναι αυτή που έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική.

Έπαιξε στη Γ’ Εθνική και πριν από δύο χρόνια αλλά υποβιβάστηκε με το κεφάλι ψηλά κάνοντας αρκετές ζημιές σε πολλές ομάδες ενώ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική στους περισσότερους αγώνες. Διαθέτει πολύ όμορφο γήπεδο στο Ληξούρι στον Άγιο Αντώνιο με φυσικό χλοοτάπητα και μεγάλη εξέδρα.

Άνετα η Κορωνίς Κοιλάδας

Με μεθοδικότητα και επαγγελματικό προγραμματισμό η ομάδα της Κοιλάδας έκανε περίπατο στο τοπικό πρωτάθλημα της Αργολίδας και αν και απέμεναν 9 αγωνιστικές για το φινάλε δεν έχανε με τίποτα τη πρωτιά και παράλληλα την άνοδο αφού είχε.15 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Φοίνικα. Ο Α.Ο Κορωνίς Κοιλάδας ήταν στη κορυφή με 59 βαθμούς έναντι 44 του Φοίνικα και 43 του Ερμή Κιβερίου. Μάλιστα η ομάδα είναι και αήττητη αφού μετράει 19 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως έχει πετύχει 72 γκολ και έχει δεχτεί μόλις 10. Να σημειωθεί και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Στο θεσμό του κυπέλλου έχει φτάσει στον τελικό όπου θα αντιμετώπιζε τον Παναργειακό. Στην προημιτελική φάση η ομάδα απέκλεισε το Ναύπλιο που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική αφού νίκησε με 2-1. Στα ημιτελικά απέκλεισε και το Φοίνικα.

Πρώτος και… πρωτάρης ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου

Το Χιλιομόδι Κορινθίας πανηγυρίζει για το καμάρι της περιοχής τον Ατρόμητο που από τη νέα περίοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί σε Εθνική κατηγορία, στη Γ’ Εθνική. Και μπορεί να απέμεναν άλλες 8 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα (έγιναν οι 22 από τις 30), όμως δε θα άλλαζε κάτι. Μέχρι τη διακοπή λόγω κορωνοΐού ήταν στη κορυφή με 59 βαθμούς έναντι 46 του Λουτρακίου και 40 του Πέλοπα Κιάτου. Είχε δηλαδή μια διαφορά 13 βαθμών από το Λουτράκι που θεωρητικά ήταν αδύνατον να καλυφθεί. Βαρύ πυροβολικό της ομάδας ο έμπειρος Μάκης Μυργιώτης που πέτυχε 24 γκολ και συνέβαλε τα μέγιστα για τη κατάκτηση του τίτλου. Προπονητής ο Τάσος Πέρρας ενώ για έδρα η ομάδα έχει το Δημοτικό στάδιο Χιλιομοδίου με φυσικό χλοοτάπητα και κερκίδα ένα πολύ όμορφο γήπεδο. Γήπεδο το οποίο ήταν απόρθητο κάστρο στη κυριολεξία αφού ο Ατρόμητος εκεί είχε απολογισμό 10 νίκες και μόλις μία ισοπαλία. Αλλά και εκτός έδρας η ομάδα ήταν ασυναγώνιστη αφού είχε απολογισμό 8 νίκες μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα.

O Άρης Σκάλας του Ηλία Αναστασάκου

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Αρης Σκάλας έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική της νέας περιόδου. Η ομάδα τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος με 32 βαθμούς έναντι 31 του Αμυκλιακού, 29 του Μολαϊκού και 27 Ήφαιστος Βρονταμά, Άμιλλα Αγίου Ιωάννη. Η ομάδα της Σκάλας διαθέτει ένα πανέμορφο σύγχρονο γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα και μεγάλη κερκίδα. Προπονητής στην αρχή της χρονιάς ήταν ο Κώστας Οικονόμου όπου αργότερα πήγε στη Σπάρτη.

Στη συνέχεια πήγε ο Κώστας Νικολακάκης, ενώ το βαρύ πυροβολικό της ομάδας ήταν ο πολύπειρος 42 χρόνος επιθετικός Ηλίας Αναστασάκος που πέτυχε 10 τέρματα. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα θεωρείται ιδιαίτερα ανερχόμενη δύναμη στη Λακωνία αφού κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια να πετύχει ισάριθμες ανόδους. Πρόπερσι στη Β’ τοπική, πέρσι στην Α1, φέτος στην Α’ και τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική.

Επιστροφή Πάμισου χωρίς να δώσει 9 ματς

Στο τοπικό της Μεσσηνίας και τη Α’ Κατηγορία δεν υπάρχουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο και την παραμονή που ισχύουν σε  άλλες γειτονικές Ενώσεις. Μέσα από την κανονική περίοδο των 30 αγωνιστικών βγαίνει ο πρωταθλητής και αυτομάτως ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική. Όμως όταν διεκόπη το πρωτάθλημα λόγω κορωνοϊού είχαν διεξαχθεί.21 αγωνιστικές δηλαδή απέμεναν άλλες 9 για το φινάλε όπου φυσικά όλα ήταν ανοιχτά. Και γίνονταν μεγάλη μάχη μεταξύ του Παμίσου του Απόλλωνα Καλαμάτας και κοντά ήταν και η Κυπαρισσία του Ηλία Φωτοπούλου. Τελικά με ένα βαθμό διαφορά ο ιστορικός Πάμισος Μεσσήνης ήταν στη κορυφή και είναι η ομάδα που μετά από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφει στη Γ’ Εθνική. Ο Πάμισος είχε 49 βαθμούς έναντι 48 του Απόλλων Καλαμάτας,  44 της Κυπαρισσίας και 43 του Πανθουριακού. Οι νησιώτες όπως αποκαλούνται είχαν προπονητή τον Γιώργο Καλόμαλο.

Ένας χρόνος απουσία ήταν πολύς για τον Παναγιάλειο

Μετά την οριστική απόφαση για διακοπή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ο Παναιγιάλειος ανεβαίνει στην Γ΄Εθνική, έχοντας παραπάνω πόντους από την Αχαϊκή. Έτσι η “Μαύρη Θύελλα” του Αιγίου παίρνει ουσιαστικά το χρίσμα από την Θύελλα Πατρών, η οποία την περυσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α΄κατηγορία και με την σειρά της είχε διαδεχθεί στον θρόνο του πρωταθλητή τον Πανμοβριακό Ριόλου. Οι Αιγιώτες τερμάτισαν στην 1η θέση, είχαν μόλις μια ήττα από τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η μεγαλύτερη νίκη τους ήταν απέναντι στην ίδια ομάδα στον β’ γύρο, παίρνοντας ουσιαστικά μια «άτυπη» ρεβάνς για την μοναδική φορά που έφυγαν ηττημένοι από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Βαγγέλης Γκάτσης αποτέλεσε το «πολυβόλο» στην επιθετική γραμμή της ομάδας, σημειώνοντας συνολικά 22 τέρματα ενώ πρώτος σε συμμετοχές ήταν ο Βασίλης Μπούνας με 21 παιχνίδια και σύνολο 1870 λεπτών.

 

Όλη η επικαιρότητα