Πολιτική

Γ. Γεωργιόπουλος: «Η χώρα με ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στις Βρυξέλες για διαπραγμάτευση»

georgiopoyulos.jpg

Παρέμβαση στο δημοψήφισμα υπερ του «ναι» έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος απευθύνοντας διάγγελμα στους πολίτες της Ηλείας.

Μεταξύ άλλων  επεσήμανε:

 Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τη μεγάλη ευθύνη για τη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα τα τελευταία χρόνια την φέρουν ακέραιη όσοι διαχειρίστηκαν την τύχη του τόπου στον κύκλο της μεταπολίτευσης.

Η σημερινή Κυβέρνηση ανέλαβε με μία πρόσφατη, νωπή εντολή, και με τη μεγάλη στήριξη του Ελληνικού λαού που την περιέβαλε  με ελπίδα, και εγώ μαζί, να διαπραγματευθεί σκληρά, αποφασιστικά και να φέρει μια επώδυνη σε κάθε περίπτωση αλλά μια καλύτερη συμφωνία με προοπτική για το τόπο.

Δυστυχώς με λάθη και από τις δύο πλευρές η διαπραγμάτευση ναυάγησε.

Στην Ευρώπη δυστυχώς δεν κυριαρχούν οι δυνάμεις της δημοκρατικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Παρ’ όλα αυτά όμως η Ευρώπη εξακολουθεί σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο να αποτελεί τον τόπο που λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί, που υπάρχει οικονομική ευημερία, έναν τόπο υψηλού πολιτισμού.

Στην παρούσα συγκυρία όμως και πέρα από προθέσεις, το δημοψήφισμα έλαβε πολιτικά και κοινωνικά διχαστικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εκφράσει τη γνήσια βούληση του Ελληνικού λαού.

Ποιος Έλληνας μπορεί μέσα σε πέντε μέρες, πυκνές από ένταση, φόβο, ανησυχία, αβεβαιότητα και πόλωση, να σκεφτεί με ηρεμία, νηφαλιότητα, με ορθό νου και κρίση; Μια απόφαση εν θερμώ, με συναισθηματικές εντάσεις, με τις εικόνες μιας Ελλάδας τραυματισμένης και πληγωμένης στους δρόμους, στις τράπεζες, και στα σούπερ-μάρκετ, δε μπορεί να αποτελεί έκφραση της γνήσιας και ανόθευτης βούλησης του Ελληνικού λαού.

Πολίτες της Ηλείας,

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας ¨Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους…¨.

Η βούληση του Ελληνικού λαού, όποια και αν προκύψει από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι σεβαστή απ΄ όλους.

Τη Δευτέρα όλοι οι Έλληνες μαζί, χωρίς τίποτα να μας χωρίζει, με τη κοινή  μας Ιστορία, το κοινό παρόν και μέλλον, δίνουμε τη μάχη, με όλα τα μεγάλα προτερήματα της φυλής, χωρίς τα καταστροφικά μας ελαττώματα, για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας, για τη προοπτική της νέας γενιάς».   

Όλη η επικαιρότητα