Ηλεία

Γ. Γεωργιόπουλος: «Προϊόν συλλογικής δουλειάς που επιτυγχάνει την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου»

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας.
Ακούστε το άρθρο

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, ο προϋπολογισμός του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για το 2023 που ανέρχεται σε 25.711.267,29 ευρώ με εξασφαλισμένες πιστώσεις καθώς και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του τρέχοντος έτους.

Εισηγούμενος το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του Δήμου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: Έχουμε καταφέρει να παρουσιάσουμε σήμερα έναν προϋπολογισμό για το τρέχον έτος ύψους (25.711.267,29 €) με εξασφαλισμένες πιστώσεις.

Ο προϋπολογισμός μας είναι ρεαλιστικός αφενός, αφού δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι το Τεχνικό μας Πρόγραμμα μαζί με το πρόγραμμα της ΔΕΥΑ αγγίζει περίπου τα 50.000.000 € για το 2023 και τα επόμενα χρόνια. Οι πιστώσεις που έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε για τον Δήμο μας είναι δύσκολο να υλοποιηθούν μέχρι της λήξης της θητεία μας αλλά θα μείνουν παρακαταθήκη στην επομένη δημοτική αρχή.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου μας για το 2023 αποτελεί προϊόν συλλογικής δουλειάς και πολιτικής βούλησης της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμά της, είναι ένας πραγματικός προϋπολογισμός, λειτουργικός, ρεαλιστικός, αναπτυξιακός, υλοποιήσιμος και ισοσκελισμένος, που αντιμετωπίζει την πραγματικότητα και την επιταγή του νόμου, σίγουρα δε δίνει απαντήσεις στο σύνολο των απαιτήσεων της τοπικής κοινωνίας, αλλά επιτυγχάνει την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου».

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» κ. Κοτζάς μεταξύ άλλων ανέφερε: «Διαπιστώνω, υστέρηση ανταποδοτικών εσόδων που οφείλεται στην αύξηση των τιμών ενέργειας, αυξημένες δαπάνες στα τηλεφωνικά και ταχυδρομικά τέλη, καθώς και των τελών ηλεκτροφωτισμού, ωστόσο όμως οι πιστώσεις των έργων είναι εξασφαλισμένες». Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ» κ. Αηδόνης μεταξύ άλλων ανέφερε «ο προϋπολογισμός καθυστέρησε να έρθει προς ψήφιση, δεν είναι ρεαλιστικός, δεν έχει όραμα, δεν είναι ουσιαστικός και δεν έχει πυξίδα».

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αρχαίας Ολυμπίας» κ. Γεωργούλης τοποθετούμενος απηύθυνε ερώτηση «εάν ο προϋπολογισμός έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα και μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα των νοικοκυριών των Τοπικών Κοινοτήτων».

Τοποθετήσεις – ερωτήσεις για τον προϋπολογισμό έθεσαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιωτόπουλος Αρ., Παπαηλίου Σωτ., Μπενέτσης Ανδρ., Σπηλιόπουλος Χαρ., ασκώντας την κριτική τους για την καθυστέρηση να έρθει προς ψήφιση ο προϋπολογισμός, για τη μείωση της επιχορήγησης του ΝΠΔΔ Παιδείας και Αθλητισμού, για το εάν οι δαπάνες του ηλεκτροφωτισμού θα καλυφθούν από δημοτικά έσοδα, για το πλήθος των αναμορφώσεων, για τα ανταποδοτικά κ.ά. Εν συνεχεία δοθήκαν απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν και ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος.

Όλη η επικαιρότητα