Ελλάδα Επιχειρήσεις Οικονομία

Γ. Καρανίκας: Ελπιδοφόρα η εξαγγελία του πρωθυπουργού για παράταση του πλαφόν έως 3% στα μισθώματα το 2023

Πρόεδρος ΕΣΕΕ: «Η παράταση του πλαφόν έως 3% στα μισθώματα το 2023, είναι μία ορθολογική εξαγγελία του πρωθυπουργού που ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα των εμπορικών επιχειρήσεων όλης της χώρας»
Ακούστε το άρθρο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργος Καρανίκας για την εξαγγελία του πρωθυπουργού για παράταση του πλαφόν έως 3% στα μισθώματα το 2023.

Συγκεκριμένα ο κ. Καρανίκας δήλωσε πως: «Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για παράταση και στο έτος 2023 της αναπροσαρμογής των εμπορικών και επαγγελματικών μισθώσεων ακινήτων έως 3% κατά ανώτατο όριο είναι μία σημαντική, θετική και ελπιδοφόρα εξέλιξη.

Δημιουργεί τις μίνιμουμ προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να ελπίζει ο εμπορικός κόσμος ότι θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που του επιφυλάσσει και το επόμενο έτος, μετά από ένα δύσκολο για τους περισσότερους εμπόρους 2022.

Η αύξηση του λειτουργικού κόστους λόγω της ενεργειακής κρίσης και η μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών εξαιτίας του πληθωρισμού όλα δείχνουν πως θα συνεχίσουν τους επόμενους μήνες να αποτελούν εστίες αβεβαιότητας και αιτίες έλλειψης ρευστότητας για τις εμπορικές επιχειρήσεις, που όμως δεν θα απειλούνται – επιπλέον – από τη δαμόκλειο σπάθη μίας μεγάλης αύξησης στα ενοίκια.

Είναι μία ορθολογική εξαγγελία του πρωθυπουργού που ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα των εμπορικών επιχειρήσεων όλης της χώρας».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Όλη η επικαιρότητα