Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Γ. Κουτσούκος: Απέκλεισαν την Ηλεία, δεν ενέταξαν τη μελέτη για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου

Ακούστε το άρθρο

Τεράστιο και σκανδαλώδη εμπαιγμό σε βάρος της Ηλείας και του αγροτικού κόσμου αποτελεί η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να αποκλείσει από την ένταξη στο μέτρο 4.3.1 «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας, για το οποίο υπήρχε έτοιμη και πλήρης μελέτη.

Η μελέτη αυτή προκηρύχθηκε  την περίοδο της θητείας μου στο ΥΠΑΑΤ  και αφορούσε την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου των ΤΟΕΒ Γαστούνης, Αμαλιάδας, Α’ Πύργου, Επιταλίου και Πελοπίου.

Με βάση την απάντηση (Αρ. Πρωτ. 534/12-9-2017) του ΥΠΑΑΤ  στην υπ’ αριθμ. 6749/29-6-2017 σχετική Ερώτησή μου,  η μελέτη έχει επικαιροποιηθεί και το έργο είχε προτεραιότητα ως προερχόμενο από το προηγούμενο πρόγραμμα.

Μάλιστα, με στόχο την προώθηση της ένταξης του έργου η Π.Ε. Ηλείας υπέβαλε πλήρη φάκελο στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός, κατά τη συζήτηση νέας επίκαιρης Ερώτησής μου στις 28-3-2019, υποσχέθηκε την ένταξη του έργου στο μεγαλύτερο του μέρος, γιατί όπως είπε, δεν αρκούν τα χρήματα του προγράμματος.

Η ανακοίνωση όμως του ΥΠΑΑΤ στις 12-6-2019 αναφέρει ότι πολλαπλασιάστηκε ο Προϋπολογισμός του προγράμματος και έτσι εντάχθηκαν 31 έργα ύψους 443,2 εκατ.

Όμως, σε αυτά τα 31 έργα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν εντάχθηκε η ενιαία – επικαιροποιημένη – πλήρης μελέτη του αρδευτικού της Ηλείας, αλλά κατατμήθηκε και από τα πέντε συνολικά αρδευτικά δίκτυα εντάχθηκε μόνο ένα.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, όχι μόνο δεν κατάφερε να υλοποιήσει κανένα μεγάλο έργο στην Ηλεία, αλλά μέσω των κατατμήσεων, κατέστρεψε και ναρκοθέτησε την προοπτική υλοποίησης των ώριμων και σχεδιασμένων από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, γι’ αυτό και θα πάρει την απάντηση που πρέπει στις 7 Ιουλίου.

Για το Κίνημα Αλλαγής και εμένα προσωπικά, το έργο της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες άρδευσης, να εξοικονομηθούν πόροι και να μειωθεί το κόστος παραγωγής, αποτελεί προτεραιότητα και στόχο που μπορούμε να πετύχουμε.

Όλη η επικαιρότητα