Ηλεία

Γ. Λέντζας: Αυτό είναι το έργο μας

Τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Ανδραβίδας - Κυλλήνης, παρουσίασε χθες ο δήμαρχος.
Ακούστε το άρθρο

Τα πεπραγμένα της δημοτικής Αρχής του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, από την αρχή της θητείας της μέχρι και τον Δεκέμβριο 2021, παρουσίασε χθες το απόγευμα ο δήμαρχος, Γιάννης Λέντζας, σε μια ειδική δημόσια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σινέ Άστρον στα Λεχαινά.

Στην συνεδρίαση μίλησε και ο Συνήγορος του Δημότη, Γιώργος Αλεβιζόπουλος, ο οποίος με την σειρά του έκανε τον απολογισμό των όσων έχουν γίνει από την Δημοτική Αρχή και το αποτέλεσμα που έχουν όλες οι δράσεις στους δημότες του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ενώ την έναρξη της συνεδρίασης έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Ανυφαντής. Ως προς τα πεπραγμένα εντός των αμέσως επόμενων ημερών από την ειδική συνεδρίαση, το πλήρες κείμενο του απολογισμού πρόκειται να αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του δήμου, προς ενημέρωση των δημοτών και των φορέων.

Ο κ. Λέντζας, στην δημόσια λογοδοσία του, έκανε έναν πλήρη απολογισμό των όσων έχει πετύχει μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 η δημοτική αρχή, αναφερόμενος σε όλα τα έργα που υλοποιούνται και υλοποιήθηκαν και έχουν παραδοθεί προς όφελος των πολιτών. Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια λογοδοσία που αναλαμβάνει ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, με τον κ. Λέντζα να εμμένει, όπως αναφέρθηκε, στις δεσμεύσεις του, για διαφάνεια και ειλικρινή σχέση με τον πολίτη.

Μεταξύ των έργων που παρουσίασε ο κ. Λέντζας στην εισήγησή του, ήταν παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο σύνολο των δημοτικών υπηρεσιών για την βελτίωση της λειτουργίας τους και την αποτελεσματική ανταπόκριση στις ανάγκες των δημοτών ενώ παρουσίασε τον νέο δημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης αλλά και τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς δήμου για ζητήματα εγκληματικότητας – παραβατικότητας και την συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Επίσης έργα που αφορούν την ύδρευση και αποχέτευση με αντικατάσταση παλιών δικτύων ύδρευσης, υλοποίηση έργων βιολογικού καθαρισμού, συνεργασία με όμορους δήμους για την ορθή λειτουργία του διυλιστηρίου στο Φράγμα Πηνειού αλλά και την διακήρυξη διαγωνισμού για τον βιολογικό καθαρισμό της Βάρδας, αναφέρθηκαν στον απολογισμό του δημάρχου, ενώ δράσεις για την ισχυροποίηση του πρωτογενούς τομέα, ολοκλήρωση υποδομών σχολικών κτηρίων και η αστική αναζωογόνηση στο σύνολο του δήμου, αφορούν έργα που υλοποιεί η δημοτική Αρχή Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Παράλληλα ο κ. Λέντζας αναφέρθηκε στην τακτοποίηση χρεών του δήμου ύψους 1,1 εκατ. ευρώ αλλά και στις συνολικές έκτακτες επιχορηγήσεις από το ΥΠΕΣ ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Έργα στο σύνολο του δήμου

Από τα έργα που παρουσίασε στον απολογισμό του ο κ. Λέντζας, κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης είναι επίσης: η έναρξη Ανακύκλωσης από 11 Νοεμβρίου 2021, το πρόγραμμα τηλεμετρίας στο «Α. Τρίτσης» σε φάση υπογραφής σύμβασης, η έγκριση μελέτης για Σημεία Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, η ίδρυση συμμετοχή σε Ενεργειακή Κοινότητα μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η συμμετοχή στο πρόγραμμα Interreg ADRION και η κατασκευή στάσεων λεωφορείων.

Να σημειωθεί ότι εκτός των παραπάνω ο κ. Λέντζας αναφέρθηκε αναλυτικά σε έργα της δημοτικής Αρχής σε κάθε δημοτική ενότητα και τοπική κοινότητα ξεχωριστά ολοκληρώνοντας τον απολογισμό.

Όλη η επικαιρότητα