Ηλεία

Γ. Λέντζας: Συνάντηση με Πέτσα για τα έργα

Στόχος των συναντήσεων ήταν να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν έργα ζωτικής σημασίας για τον δήμο.
Ακούστε το άρθρο

Διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη των υπουργείων Εσωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας είχε χθες το πρωί ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, στην Αθήνα.

Στόχος των συναντήσεων ήταν να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν έργα ζωτικής σημασίας για τον δήμο, τόσο από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών όσο και από την πλευρά του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στο υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Λέντζας, είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την πορεία των έργων στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, έργα τα οποία χρηματοδοτεί το υπουργείο Εσωτερικών και έχουν να κάνουν με αντιπλημμυρική προστασία, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφ. Πατρίς, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, εξασφάλισε από τον κ. Πέτσα, μια ακόμα γενναία χρηματοδότηση η οποία θα δοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα για την κάλυψη αναγκών αντιπλημμυρικής θωράκισης του δήμου.

Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις για τις οποίες είχε αποστείλει αιτήματα το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ώστε να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε η θεομηνία του περασμένου Οκτωβρίου – Νοεμβρίου σε περιοχές του δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πέτσας, με επιστολή που έχει αποστείλει προς όλους τους δήμους της χώρας, εφιστά την προσοχή για τα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν από σήμερα περιοχές της Ελλάδας, ζητώντας από τους δήμους να θέσουν σε ετοιμότητα τους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας που διαθέτουν ώστε να αποφευχθούν πλημμύρες και για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Λέντζας είχε συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου κι εκεί συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του και αφορούν την προώθηση έργων στο Λιμάνι Κυλλήνης. Μάλιστα ως προς αυτό, το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πηγές της εφ. Πατρίς, ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αναμένεται να «γράψει» στην ατζέντα του 2022 ένα αρκετά μεγάλο έργο που θα αφορά το Λιμάνι της Κυλλήνης.

LENTZAS – PETSAS

Συναντήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας είχε χθες ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας. Ειδικά από τον κ. Πέτσα, ο δήμαρχος, εξασφάλισε χρηματικό ποσό για τις ανάγκες κάλυψης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Όλη η επικαιρότητα