Ηλεία

Γ. Λιατσής: «Να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία για τουριστική αξιοποίηση»

liatsis_tourismos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που του δίνει η θέση του αντιπροέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και του επικεφαλής της ένωσης στην Ηλεία, θέλει ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, επιχειρώντας να αφήσει σιγά-σιγά πίσω του, το τιτάνιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων –που φαίνεται πως έχει πάρει ένα δρόμο διεξόδου- και να ατενίσει το μέλλον της πόλης με μεγαλύτερη αισιοδοξία, ψάχνοντας ξανά ένα σταθερό βηματισμό προς την ανάπτυξη.

Γι’ αυτό και χθες στην αίθουσα της ΠΕΔ, στον Πύργο πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την προώθηση προτάσεων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της περιοχής μας, στα πλαίσια του προγράμματος «I.C.E- Καινοτομία, Πολιτισμός, και Δημιουργικότητα για μια νέα Οικονομία».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύσει στη στήριξη στοχευμένων δράσεων για την προσέλκυση επισκεπτών στη Δυτική Ελλάδα και όπως τόνισε ο κ. Λιατσής είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά προγράμματα στον τομέα του με τα κονδύλια να ξεπερνούν τα 4 εκ. ευρώ, με το πρόγραμμα βέβαια να υλοποιείται από κοινού με τη γειτονική Ιταλία.

Προσκεκλημένοι ήταν φορείς, επιχειρήσεις, σύλλογοι  και προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και του αθλητισμού, οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση που τους έγινε από τον προϊστάμενο της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Θοδωρή Καμπέρο και τον μελετητή Παναγιώτη Βαφειάδης, διατυπώνοντας και οι ίδιοι τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.

Στόχος των διοργανωτών είναι να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα τόσο για το ίδιο πρόγραμμα, όσο και για το άλλο πρόγραμμα που υλοποιεί παράλληλα η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και ασχολείται με τις φυσικές καταστροφές, ακουμπώντας πολλές «ανοιχτές πληγές» της Ηλείας.

Βασίλης Σφήνας

(vasilis.sfinas@gmail.com)

Όλη η επικαιρότητα