Ηλεία

Γ. Λυμπέρης: «Αν χαθεί η Γεωπονία θα είστε “εγκληματικοί”»!

Ότι εάν τελικά χαθεί το Τμήμα Γεωπονίας και πάψει να λειτουργεί στην Αμαλιάδα, η προηγούμενη δημοτική αρχή θα μπορεί να χαρακτηριστεί «εγκληματική», είπε χαρακτηριστικά στην αρχή της εισήγησής κατά την χθεσινοβραδυνή λαϊκή συνέλευση του δήμου, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Ο κ. Λυμπέρης εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» κατά του πρώην δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, κατηγορώντας τον για ολιγωρία σχετικά με τις διεκδικήσεις και την προώθηση μελέτης για επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ, ωστέ να «δέσει» την λειτουργία του στην Αμαλιάδα, αλλά και για το νοσοκομείο και συγκεκριμένα για την νέα πτέρυγα, την οποία, όπως είπε την άφησε να καταρρεύσει…

Ο δήμαρχος Ήλιδας ανέφερε ότι ενώ η Αμαλιάδα διέθετε το μοναδικό τμήμα Γεωπονίας στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, η δική του δημοτική αρχή παρέλαβε ένα «ορφανό» τμήμα, με τις υπόλοιπες Κατευθύνσεις να βρίσκονται σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι σε campus και άρα οι αιτιάσεις των καθηγητών που θέλουν την μεταφορά του τμήματος να βρίσκουν ανταπόκριση και ο κίνδυνος να είναι μεγάλος, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι ο ίδιος θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να μην συμβεί αυτό.

«Αυτά είναι τα κατορθώματα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και που εμείς παραλάβαμε. Ούτε κλαίμε, ούτε μεψιμηρούμε. Τέσσερα έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είχαμε έτοιμα από το 2014, χάθηκαν! Το ένα – 7 εκατ. ευρώ- είναι το ΤΕΙ. Αν είχαν γίνει τα δύο επιπλέον κτίρια στο ΤΕΙ, πιθανόν οι καθηγητές, να μην λάμβαναν απόφαση να φύγουν.

Έπρεπε ο πρώην δήμαρχος να βρει μελέτη να δημοπρατηθεί το έργο. Να διασφαλίσει από τότε το ΤΕΙ. Αν χαθεί η σχολή, αυτοί οι άνθρωποι θα είναι «εγκληματικοί»…».

Στην λαϊκή συνέλευση το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς από τον δήμαρχο Ήλιδας σχετικά με το Τμήμα Γεωπονίας και την πληροφόρησή του σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, απάντησε ότι είχε μια επαφή με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και δεν τίθεται θέμα μεταφορά του Τμήματος Γεωπονίας, αν και θα υπάρξει και συνάντηση για το ζήτημα αυτό με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η συνέλευση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.

Τα άλλα θέματα που τέθηκαν και οι τοποθετήσεις θα δημοσιευτούν στο αυριανό μας φύλλο.

Όλη η επικαιρότητα