Ηλεία

Γ. Λυμπέρης: Ασφαλές και υγιεινό το νερό από διυλιστήριο

Τι είπε ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης.
Ακούστε το άρθρο

Για την υδροδότηση του δήμου, για το πότε αυτή θα είναι ολοκληρωμένη, για τα προβλήματα που έχουν υπάρξει το τελευταίο διάστημα και επιλύει ο δήμος, αλλά και για τα έργα που αφορούν αγροτική οδοποιία, μίλησε σε αποκλειστική συνέντευξή του ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Κατά την έναρξη των δηλώσεών του, ο κ. Λυμπέρης θέλησε αρχικά να εκφράσει για ακόμα μια φορά τον σεβασμό, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του στον αποχωρήσαντα Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό με αφορμή την αποδοχή της παραίτησής του από την Ιερά Σύγκλητο, ευχόμενος παράλληλα να είναι υγιής και να συνεχίσει το συγγραφικό του έργο όσο αντέχει.

Τα έργα για το νερό Ακολούθως, ανακοίνωσε για τρίτη φορά πως το διυλιστήριο πόσιμου νερού του δήμου δουλεύει εδώ και τρεις μήνες, ανακοινώνοντας προς όλα τα δημοτικά διαμερίσματα πως το νερό που προσφέρεται από αυτό είναι ελεγμένο και από τον δήμο και από τις απαραίτητες υπηρεσίες και είναι απολύτως ασφαλές και υγιεινό για τους πολίτες.

Πρόσθεσε δε πως ανεξαρτήτως μερικών βλαβών το διυλιστήριο συνεχίζει να παρέχει κανονικά νερό, ενώ εστιάζοντας στις βλάβες εκτίμησε πως θα μειωθούν σημαντικά με τα δύο έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τη σύνδεση της δεξαμενής του Γερακίου με το δίκτυο της πόλης για να μην χρειάζεται να ανεβαίνει το νερό στον υδατόπυργο και τη δημοπράτηση του έργου 10 χιλιομέτρων από το Χάβαρι μέχρι το Γεράκι για να αλλαχθεί ο αγωγός.

Όσον αφορά περιοχές που δεν έχουν νερό από το διυλιστήριο και αντιμετωπίζουν κατά καιρούς προβλήματα, υπογράμμισε πως εντός του έτους πιστεύει πως όλα αυτά τα διαμερίσματα θα έχουν συνδεθεί με το διυλιστήριο.

Για τις πρόσφατες ανακοινώσεις

Όσον αφορά πρόσφατες ανακοινώσεις με αφορμή τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής να αναθέσει το έργο αποκατάστασης βλαβών και κυρίως του αγροτικού δικτύου και της δημοτικής ενότητας Αμαλιάδας και Πηνείας από τις πλημμύρες που έγιναν τον περασμένο χειμώνα, ο κ. Λυμπέρης υποστήριξε πως σε όλη τη χώρα οι χρηματοδοτήσεις γίνονται με τη διαδικασία της ανάθεσης μετά από πρόσκληση ορισμένων προσφορών για να δώσουν τις εκπτώσεις.

Πρόσθεσε δε πως αυτό έκαναν και οι ίδιοι και δεν γνωρίζει τι ενοχλεί μερικούς και τι θέλουν να κάνουν στα έργα αυτά. Εκτίμησε ακόμα πως δε θα υπάρξουν καθυστερήσεις έργων, με την επικύρωση του νομίμου των ενεργειών τους και την έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου να εξασφαλίζουν τη συνέχιση των έργων που θα βοηθήσουν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Τέλος, απευθυνόμενος προς κάθε κατεύθυνση σημείωσε πως με τη χρηματοδότηση αυτή και άλλη μια που εξασφαλίστηκε θα τους δοθεί η δυνατότητα να επαναφέρουν το δίκτυο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ικανοποιώντας μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του προς τους πολίτες

Όλη η επικαιρότητα