Ηλεία

Γ. Λυμπέρης: Επαναλειτουργεί το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Στην ανακοίνωση της επαναλειτουργίας της Ν.Μ. Αμαλιάδας την 1η Ιουλίου, προχώρησε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση πως το Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα μπορέσει να λειτουργήσει σε κανονικούς ρυθμούς από την 1η Ιουλίου, μετά από την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διεργασιών και την επιστροφή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη Νοσηλευτική Μονάδα, εξέφρασε χθες σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης μετά τη συνάντηση που είχε με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ νωρίτερα, ενώ παράλληλα σημείωσε πως θα επανέρχεται έως ότου επέλθει και πάλι η κανονικότητα στην υγειονομική δομή της περιοχής.

Η συνάντηση του δημάρχου με τον κ. Καρβέλη έγινε στα γραφεία του δεύτερου στην Πάτρα, με την παρουσία του γιατρού Γιώργου Μπακέλα από τον οποίο έχει ζητηθεί η έκθεσή του και η άποψή του για την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων, καθώς και των δυο εκπροσώπων των εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδας Αλεξίας Κοτσαύτη και Βασίλη Μιχαλόπουλου και της διοικήτριας της Ν.Μ. Αμαλιάδας Ειρήνης Αγγελάκου. Εκεί, όπως τόνισε, με κάθε επισημότητα οριστικοποιήθηκε αυτό που είχε συμφωνηθεί στην προηγούμενη συνάντηση των δυο ανδρών προ δυο εβδομάδων.

Τους αφήνει πίσω…

Εν συνεχεία, ο κ. Λυμπέρης στράφηκε προς τους ανευθυνοϋπεύθυνους που από τις θέσεις τους δείχνουν να μην επιθυμούν την επαναλειτουργία της Μονάδας με στόχο να προκαλέσουν έτσι πλήγμα στον ίδιο, για τους οποίους ωστόσο τόνισε πως τους «αφήνει πίσω και προχωρά». Επόμενο ζήτημα με το οποίο καταπιάστηκε είναι η παύση από 1η Ιουνίου της έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας, για το οποίο σημείωσε πως πλέον θα πρέπει να υπάρξει για όλες τις μονάδες επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι δυο βασικοί στόχοι

Επιπλέον, απευθυνόμενος προς τον κόσμο με απλά λόγια προκειμένου να τους εξηγήσει όσο καλύτερα γίνεται την κατάσταση, τόνισε πως πρώτος στόχος είναι να λειτουργήσει αρχικά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στη νέα πτέρυγα με ικανό αριθμό γιατρών γενικής ιατρικής και όσων κάνουν το αγροτικό τους, που θα καλύπτουν τις εφημερίες του νοσοκομείου. Με αυτό τον τρόπο, ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα για οποιοδήποτε πρόβλημά τους να λαμβάνουν τη φροντίδα που πρέπει ή να λαμβάνουν την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούν για να το λύσουν.

Ως δεύτερο στόχο έθεσε την επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων, επισημαίνοντας πως τα τελευταία για να οργανωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα πρέπει να υπάρξει επιστροφή των αποσπασμένων ιατρών στην οργανική τους θέση προκειμένου να πραγματοποιούν προγραμματισμένα ραντεβού με τον κόσμο και να δίνουν λύση στο πρόβλημά τους. Βέβαια, όπως υπογράμμισε ο κ. Λυμπέρης, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να δοθεί πρώτα κατάσταση στον κ. Καρβέλη με το ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό που έχει αποσπαστεί και καλείται να γυρίσει πίσω στη μονάδα του, καθώς και με όλα τα αναλώσιμα υλικά για τους γιατρούς που πρέπει να προμηθευτούν. Παράλληλα με όλα αυτά, ο κ. Λυμπέρης ανακοίνωσε και τη λειτουργία εργαστηρίων, είτε μικροβιολογικού/βιοχημικού, είτε ακτινολογικού με τα νέα μηχανήματα.

«Το νοσοκομείο θα λειτουργήσει»

Δριμύ κατηγορώ άσκησε στη συνέχεια στο διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Χρήστο Χριστόπουλο, τονίζοντας πως πλέον δεν επιθυμεί ούτε το όνομά του να λέει και πως οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί με δόλο από αυτόν θα κινηθεί με όποια διαδικασία κρίνει σωστή. Εστίασε δε και στη συνάντηση που θα έχει σήμερα το πρωί και πάλι με τον κ. Καρβέλη, όπου θα διευθετηθεί και το θέμα των αδειοδοτήσεων της νέας πτέρυγας μετά από «καθυστερήσεις που είχαν υπάρξει λόγω του αιτήματος του διοικητή να προσκομίσουν οι υπεύθυνοι συγκεκριμένα έγγραφα για τη στατικότητα μιας νέας πτέρυγας».

Πρόσθεσε ακόμα πως συνεννόηση με τον κ. Χριστόπουλο δεν υπάρχει, ενώ ανέφερε αρχικά την απορία «πως συνεχίζει αυτός ο άνθρωπος να ανέχεται όλη την καταστροφή που έχει προκαλέσει στα νοσηλευτικά ιδρύματα», καθώς και πως αξιολογείται από το Υπουργείο Υγείας για να παραμένει ακόμα στη θέση του. Με αφορμή την τελευταία του κουβέντα, εξέφρασε επιπροσθέτως και την ελπίδα του να εγκαταλείψει τη θέση του και να έρθει επιτέλους ένας άνθρωπος με τον οποίο να υπάρχει σωστή συνεννόηση ώστε να συζητηθούν όλα τα προβλήματα του τομέα υγείας στην Ηλεία και να βρεθεί λύση. Κλείνοντας το ζήτημα αυτό, τόνισε πως θα επανέλθει όσες φορές χρειαστεί για το ζήτημα αυτό, έως ότου επιστρέψει η Ν.Μ. Αμαλιάδας στην κανονικότητα που πρέπει. «Θέλουν δεν θέλουν το νοσοκομείο θα λειτουργήσει», δήλωσε συγκεκριμένα.

Το χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας

Τελευταίο ζήτημα άφησε αυτό του χρονοδιαγράμματος της επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου, εκφράζοντας την πεποίθηση πως αν όλα έχουν κυλήσει ομαλά και πως αν έχουν γίνει όλοι οι προγραμματισμοί και οι επιστροφές προσωπικού, τότε η Ν.Μ. Αμαλιάδας θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον κόσμο από 1η Ιουλίου. Στο κλείσιμο της συνέντευξης, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο στον οποίο τονίζει πως πλέον το νοσοκομείο ξεκινά…

Όλη η επικαιρότητα