Ηλεία

Γ.Ν. Ηλείας: Μάχη για τις εφημερίες – Συνάντηση Καρβέλη – Χριστόπουλου στην Πάτρα

Οι κ.κ. Καρβέλης και Χριστόπουλος τόνισαν στην εφ. «Πατρίς» ότι οι εφημερίες στην Παθολογική δεν θα σταματήσουν.
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση μεταξύ του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη και του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Χρήστου Χριστόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της 6ης Υ.ΠΕ. στην Πάτρα.

Η συνάντηση έγινε με σκοπό να μην σταματήσουν οι εφημερίες που πραγματοποιούν οι γιατροί από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και το Κέντρο Υγείας Τρίπολης, στην Παθολογική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου.

Όπως έγραψε την περασμένη Τρίτη η εφ. «Πατρίς», το ενδεχόμενο της διακοπής των μετακινήσεων των παθολόγων προέκυψε έπειτα από έγγραφο που απέστειλαν οι γιατροί προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Πάτρας και την 6η Υ.ΠΕ. , σύμφωνα με το οποίο οι γιατροί αντιδρούν στο καθεστώς μετακινήσεων προς τον Πύργο.

Ωστόσο, τόσο ο κ.Καρβέλης όσο και ο κ.Χριστόπουλος σε δηλώσεις που έκαναν στην εφ. «Πατρίς» εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, τονίζοντας αμφότεροι ότι οι εφημερίες στην Παθολογική Κλινική δεν πρόκειται να σταματήσουν.

«Η διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. κάνει την δουλεία της και δεν πρόκειται να αφήσει την Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας-Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου χωρίς εφημέρευση» δήλωση ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., Γιάννης Καρβέλης, ενώ από την πλευρά του ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαστική απόφαση που  να μην επιτρέπει τις μετακινήσεις των γιατρών. Το νοσοκομείο δεν θα μείνει ακάλυπτο από παθολόγους».

Ε.Ι.Ν.Α.: «Να σταματήσει η αθλιότητα των μετακινήσεων»

«Να σταματήσει τώρα η αθλιότητα των μετακινήσεων Παθολόγων στο Γ.Ν.Πύργου» ζητά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας με ανακοίνωσή της που εξέδωσε χθες, τονίζοντας ότι στηρίζει των αγώνα των παθολόγων από το ΓΝΠ ¨ Άγιος Ανδρέας¨, ΠΓΝΠ και Κ.Υ Τρίπολης, που πάνω από ένα χρόνο παράλογα προς κάλυψη των εφημεριακών και άλλων αναγκών στην Παθολογική του Πύργου.

«Υπενθυμίζουμε ότι η Παθολογική κλινική Γ.Ν. Πύργου, έχει απομείνει με έναν μόνο Παθολόγο σε σύνολο επτά οργανικών θέσεων και με κανέναν ειδικευόμενο γιατρό σε σύνολο 9 οργανικών θέσεων για έναν νομό 160.000 κατοίκων. Επί της ουσίας εδώ και πολλούς μήνες δεν υφίσταται, με την έννοια της οργανωμένης κλινικής που έχει συνέχεια στην παρακολούθηση των ασθενών», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.

Όλη η επικαιρότητα