Ηλεία

Γ.Ν. Ηλείας-Χρ. Χριστόπουλος: «Πρώτο μέλημα μας η βελτίωση ΤΕΠ και παθολογικής»

Ακούστε το άρθρο

«Ξέρω τα προβλήματα δώστε μου λίγο χρόνο ακόμη …» – Ο Χρήστος Χριστόπουλος μιλά για τον πρώτο μήνα της θητείας του στο νοσοκομείο..

Λίγο πριν συμπληρώσει ένα μήνα στην θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, ο κ. Χρήστος Χριστόπουλος μίλησε στην εφημερίδα «Πατρίς» για τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα, και αφορούν κυρίως την λειτουργία των ΤΕΠ και της παθολογικής κλινικής.

Μας τόνισε ακόμη ότι άμεσα θα έρθει σε επαφή με τους ογκολόγους των νοσοκομείων της Πάτρας για να προσφέρει το Γενικό Νοσοκομείο και αυτή την υπηρεσία στο λαό της Ηλείας, ενώ στάθηκε και στην επικείμενη συνάντηση με τον κ. Κικιλια, με πρωτοβουλία του κ. Φαρμάκη.

– Μετά από ένα μήνα στην θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, ποια είναι κατά την γνώμη σας τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα και πρέπει να επιλυθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται;

«Εγώ τα προβλήματα τα ξέρω διότι υπήρξα γιατρός του νοσοκομείου αυτού για δέκα χρόνια περίπου. Ο πρώτος μήνας είναι πολύ λίγος για να μπορέσω να κάνω έναν απολογισμό. Υπάρχουν προβλήματα δυσλειτουργίας των υπηρεσιών, υπάρχουν προβλήματα με την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, αλλά δώστε μου λίγο χρόνο ακόμη για να βρούμε λύσεις. Το πρώτο μέλημα που έχουμε σαν διοίκηση του νοσοκομείου και σαν διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, είναι η βελτίωση των συνθηκών προσέλευσης στα ΤΕΠ του νοσοκομείου. Και φυσικά η νοσηλεία στην παθολογική κλινική. Προσπαθούμε για το καλύτερο και ευελπιστούμε ότι κάποια πράγματα θα τα πετύχουμε».

– Πιο παλιά υπήρχε ένας ιατρός ογκολόγος που ερχόταν στο Γενικό Νοσοκομείο για να εξετάσει τους ογκολογικούς ασθενείς. Αυτό όμως πλέον δεν γίνεται. Είναι στις επιδιώξεις σας να έρθει ογκολόγος στο Νοσοκομείο για να μην πηγαίνουν όλοι οι ασθενείς στην Πάτρα;

«Όταν έφυγε ο κ. Γκινόπουλος σταμάτησε και η συνεργασία του νοσοκομείου με τους ογκολόγους. Τους λόγους δεν τους ξέρω. Όμως είναι στις προθέσεις της διοίκησης να ξαναέρθει σε επαφή με τους ογκολόγους των νοσοκομείων της Πάτρας για να προσφέρουμε και αυτή την υπηρεσία στο λαό της Ηλείας».

– Υπάρχει σκέψη για ραντεβού με τον κ. Κικίλια, με πρωτοβουλία του κ. Φαρμάκη, όπου και θα τεθούν στον υπουργό όλα τα προβλήματα των νοσοκομείων ης Ηλείας;

«Όπως ξέρετε εγώ είμαι ο διοικητής και των τριών νοσοκομείων τη Ηλείας. Δεν με έχει ενημερώσει κανένας για συνάντηση με τον κ. Φαρμάκη και κατόπιν με τον υπουργό.  Από κει και πέρα τα προβλήματα τα έχουμε ιεραρχήσει και θα τα θέσουμε και στον υπουργό, αν μας καλέσει ο περιφερειάρχης να πάμε». 

– Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης μας δήλωσε ότι προχωρούν οι προσλήψεις ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας. Έχετε μια εικόνα γι’ αυτό το θέμα;

«Με τις προσλήψεις πλέον δεν ασχολούνται τα νοσοκομεία βάση του νόμου. Τα νοσοκομεία υποβάλουν αιτήματα στην οικεία ΥΠΕ, και από κει και πέρα γίνονται όλα τα υπόλοιπα. Για να το λέει αυτό ο κ. Καρβέλης, ο διοικητής της ΥΠΕ, ξέρει καλύτερα από όλους μας».

Όλη η επικαιρότητα