Ηλεία

Γ.Ν. Ηλείας: «Ουδέποτε το Νοσοκομείο έμεινε χωρίς εφημερία ειδικευμένου ιατρού»

Ακούστε το άρθρο

Σε χθεσινό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου κ. Χρήστος Χριστόπουλος, γίνεται αναφορά  στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την εφημερία παθολόγου του Νοσοκομείου από το σπίτι του, ευρισκόμενος σε εφημερία ετοιμότητας, ενώ υπάρχει και επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, του αντιπροέδρου της  Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου κ. Παναγιώτη Απαλίδη.

Αναλυτικά:

Η κάλυψη εφημεριών στο Νοσοκομείο Πύργου

«Στο  Νοσοκομείο Πύργου οι ασθενείς ή οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, δεν μένουν ούτε έχουν μείνει ποτέ χωρίς την κάλυψη ειδικευμένου παθολόγου ιατρού».

Τα παραπάνω αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου κ. Παναγιώτης Απαλίδης, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας  σχετικά με την εφημερία παθολόγου του Νοσοκομείου από το σπίτι του, ευρισκόμενος σε εφημερία  ετοιμότητας.

Αναφορικά με το δημοσίευμα ο κ. Απαλίδης υπογραμμίζει πως «με εντύπωση είδα ότι υπάρχει ένα άρθρο το οποίο έχει ενδεχομένως δημοσιογραφικές πληροφορίες, πάνω στις οποίες έχει κολλήσει τρεις φράσεις δικές μου. Οποιοσδήποτε το διαβάζει νομίζει ότι οτιδήποτε αναφέρει αυτό το άρθρο το έχω πει εγώ.  Στο τέλος υπάρχουν τρεις φράσεις σε εισαγωγικά τις οποίες όντως έχω πει και είναι πάγιες θέσεις και δικές μου και της Ένωσης και της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Ιατρών και νομίζω ότι όλους μας βρίσκουν σύμφωνους,  ότι ζητάμε να καλυφθούν οι κενές θέσεις και πως  το Νοσοκομείο είναι νοσοκομείο εφόσον έχει ιατρούς» .

Ακόμα  ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου αναφέρει τα εξής:

«Μέσα στο άρθρο αναφέρονται πράγματα για τα οποία δε συζητήσαμε καθόλου στο τηλέφωνο, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα εφημεριών του μηνός Ιουλίου, το οποίο προφανώς δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί καν.  Μου αναφέρθηκε ότι το Νοσοκομείο του Πύργου κατεβάζει ρολά και επί τούτου είπα ότι δεν κατεβάζει ρολά, αλλά για κάποιες ειδικότητες  εφημερεύει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ανέφερα επίσης ότι υπήρχαν άλλες ειδικότητες ενεργών εφημεριών, όπως για παράδειγμα οι ουρολόγοι. Επίσης η παθολογική κλινική την περασμένη Τετάρτη 1η του μηνός που δούλευα και εγώ, δεν είχε μείνει χωρίς εφημερεύοντα ιατρό. Αυτό είναι ψευδές. Το ανέφερα και δεν φαίνεται πουθενά στο δημοσίευμα. Και ειδικευμένος και ειδικευόμενος  υπήρχε και παθολόγος σε ενεργή εφημερία».

Καταλήγοντας ο κ. Απαλίδης τόνισε:

«Κάπου έχει γραφτεί στο δημοσίευμα ότι μίλησα για το πέρα-δώθε των ιατρών. Αυτό είναι μία θέση που υποστηρίζω, δεν υπάρχει πέρα- δώθε ιατρών, αλλά πρέπει να είναι κάποιοι ιατροί που δουλεύουν, απασχολούνται και εφημερεύουν στο Νοσοκομείο του Πύργου, κάποιοι άλλοι στης Αμαλιάδας και κάποιοι άλλοι σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Επιμένω ότι αυτό που συνέβαινε το τελευταίο διάστημα με το πήγαινε-έλα ιατρών από τον Πύργο, στην Αμαλιάδα, στην Πάτρα, στην Ανδρίτσαινα και οπουδήποτε αλλού, νομίζω ότι ήταν επιβαρυντικό και επί του παρόντος έχει σταματήσει».

Από την πλευρά του εξάλλου ο διοικητής του Γ.Ν. Πύργου κ. Χρήστος  Χριστόπουλος, τονίζει τα εξής:

«Το δημοσίευμα είναι αναληθές πέρα ως πέρα, αφού ουδέποτε το Νοσοκομείο  έμεινε χωρίς εφημερία ειδικευμένου ιατρού. Τους λόγους που παρουσιάστηκε έτσι τους αφήνω στην κρίση των πολιτών…».

 

Όλη η επικαιρότητα