Ηλεία

Γ.Ν – Κ.Υ Κρεστένων: Δεν είναι εφικτό να γίνει κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Ηλεία

Τι αναφέρουν οι κ.κ. Χριστόπουλος και Χουζούρης

Αρνητικοί – καταρχήν – στην πρόταση του Ιατρικού συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας, να χρησιμοποιηθεί το Γ.Ν – Κ.Υ Κρεστένων ως κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Ηλεία είναι ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Χρήστος Χριστόπουλος και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Ιωάννης Χουζούρης.

Ο κ. Χουζούρης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ούτε το προσωπικό, ούτε ο εξοπλισμός για να γίνει κάτι τέτοιο στο Νοσοκομείο Κρεστένων. Πιο συγκεκριμένα μας ανέφερε.

«Δεν μας ρώτησε κανείς, αν μπορεί να φιλοξενηθεί μια τέτοια δομή στην Κρέστενα, όπου δεν έχουμε ούτε τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ούτε τους απαραίτητους γιατρούς. Και το να μεταφέρουμε γιατρούς και εξοπλισμό στην Κρέστενα εν μέσω κορωνοϊό, είναι πολύ δύσκολο. Οπότε ούτε εγώ, ούτε ο κ. Χριστόπουλος, διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας είμαστε θετικοί σε αυτή την πρόταση. Καλό θα ήταν η ιατρική κοινότητα πρώτα να συζητάει με τους επίσημους θεσμούς και μετά να βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι τον καλύπτει η τοποθέτηση του κ. Χουζούρη, αφού το Νοσοκομείο Κρεστένων δεν έχει τις εγκαταστάσεις για να γίνει κέντρο αναφοράς για τον ιό.

Ευχαριστήριο για δωρεά εξοπλισμού προφύλαξης

Εντωμεταξύ η διοίκηση του ΓΝ – ΚΥ Κρεστένων ευχαριστεί θερμά τον κ. Ηρακλή Ματρώζο για την δωρεά εξοπλισμού προφύλαξης. Αναλυτικά το ευχαριστήριο :

«Ευχαριστούμε θερμά τον συντοπίτη μας από τα Κρέστενα κ. Ηρακλή Ματρώζο, που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στην κοινωνική οικονομία μέσω της ROMMEL και της Κοιν. Σ. Επ. ΕΠΙΝΟΟ, για τη δωρεά εξοπλισμού πλήρους προφύλαξης από τον COVID-19,  για 2 άτομα (Ιατρό – Νοσηλευτή), έτσι ώστε και το Νοσοκομείο – ΚΥ Κρεστένων να θωρακιστεί από ενδεχόμενο κρούσμα στην περιοχή δράσης του.
Το Νοσοκομείο – ΚΥ Κρεστένων λόγω των εργαζομένων του συνεχίζει τη λειτουργία του, παίρνει τα απαραίτητα μέτρα, και παραμένει αρωγός στην Υγεία των πολιτών. Παρακολουθήστε τις οδηγίες από τους επίσημους θεσμούς της χώρας και από την επίσημη ιστοσελίδα μας και πιστεύουμε οτι με τη συνεργασία και την υπευθυνότητα όλης της κοινότητας θα ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις του συγκεκριμένου κορωνοιού.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-Κ. Υ. ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ».

Όλη η επικαιρότητα