Ηλεία Υγεία

Γ.Ν Πύργου- Χ. Χριστόπουλος: «Επαναλειτουργούν ιατρεία, δεν εμφανίζονται γιατροί για την παθολογική»

Για την επανέναρξη λειτουργίας κάποιων ιατρείων στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου αναφέρθηκε χθες ο διοικητής του κ. Χρήστος Χριστόπουλος, που εξέφρασε ακόμη τον προβληματισμό του για την μη έλευση ιατρών στην μεγαλύτερη νοσηλευτική μονάδα του νομού και ιδίως στην παθολογική κλινική..

«Το οφθαλμολογικό άρχισε να λειτουργεί και να εκτελούνται επεμβάσεις καταρράκτη σε αυτό. Λειτουργεί Τετάρτη και Παρασκευή για εξετάσεις και κάθε δεύτερη Τετάρτη για χειρουργεία.

Αυτό το ιατρείο υπήρχε και με την προηγούμενη διοίκηση και πλέον συνεχίζεται και τώρα. Καινούργιο ιατρείο που λειτουργούσε και πριν αλλά είχε ανεστάλη και πλέον επαναλειτουργεί, είναι το ρευματολογικό εξωτερικό ιατρείο το οποίο είναι κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 9:00 έως 14:00.

Τώρα όσον αφορά την κατάσταση στην παθολογική, δεν αλλάζει τίποτα εάν δεν έρθουν ιατροί.

Στις επανειλημμένες προσκλήσεις μας δεν εμφανίζεται κανένας γιατρός για να καταλάβει θέση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις γιατροί οι οποίοι λειτουργούν στο νοσοκομείο μας, ένας μόνιμος και δυο με απόσπαση από την Αμαλιάδα, καθώς και μία γιατρός παθολόγος η οποία κάνει εφημερίες και έρχεται από την Πάτρα.

Έχουμε προκηρύξει θέσεις, έχουμε ζητήσει θέσεις, προσέλευση όμως δεν υπάρχει και βέβαια οι γιατροί έχουν φτάσει στα όριά τους.

Λειτουργούν επειδή το θέλουν να το λειτουργήσουν αυτό το τμήμα. Ειδάλλως θα έπρεπε να σκεφτούμε και άλλα πράγματα.

Χάρη στην αυτοθυσία των ιατρών αυτών και με το άνοιγμα της παθολογικής κλινικής στην Αμαλιάδα κάπως ελάφρυνε η κατάσταση και μπορούμε και λειτουργούμε καλύτερα».

Όλη η επικαιρότητα