Ηλεία

Γ.Σ Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας: Κυριάρχησαν το ωράριο και το φορολογικό!

Ακούστε το άρθρο

Τα «καυτά» θέματα του κλάδου, κυρίως σε ότι αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό, συζητήθηκαν στην τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου στην πλατεία Ανεμομύλου και οι συμμετέχοντες δεν περιορίστηκαν μόνο στην καταγραφή των προβλημάτων, τα οποία έτσι και αλλιώς είναι γνωστά, αλλά προχώρησαν και στην υποβολή προτάσεων, οι οποίες θα τεθούν υπόψιν και των δύο συναντήσεων που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή του προεδρείου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Ενημέρωση και για πρωθυπουργό

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Σαψάλης ενημέρωσε τη συνέλευση και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλιάδα, τον οποίο και κατάφερε να συναντήσει για λίγο, επιδίδοντάς του παράλληλα υπόμνημα στο οποίο αναφέρονται τα μεγάλα προβλήματα του νομού αλλά και του εμπορικού κόσμου.

Μία συνάντηση η οποία κρίθηκε εποικοδομητική, ενώ ο κ. Σαψάλης τόνισε ότι είναι στα θετικά του Συλλόγου το γεγονός ότι υπήρξε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα δεν περιελάμβανε συνάντηση με φορείς.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της συνέλευσης, το Σώμα αποδέχτηκε την πρόταση- προσφορά της Attica Bank για την προμήθεια POS και πλέον καλούνται τα ενδιαφερόμενα μέλη του Συλλόγου να έρθουν σε επικοινωνία είτε με τα γραφεία του Συλλόγου είτε με τον πρόεδρο.

Παράλληλα εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για ο έτος 2016.

Αρκετή ώρα έγινε συζήτηση και για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ χθες ο Εμπορικός Σύλλογος ανακοινώσε το εαρινό ωράριο που θα ισχύσει από 1η Απριλίου έως 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ωράριο, καθώς θα παρεμβληθεί το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα, τα καταστήματα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο, θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι και από τις 17:30 το απόγευμα έως τις 20:30 το βράδυ. Και φυσικά τις Κυριακές θα είναι κλειστά.

Όλη η επικαιρότητα