Ηλεία

Γ.Σ Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: «Μπουρλότο» βάζει η προκήρυξη για καθαρίστριες & security!

Ακούστε το άρθρο

«Μην υπακούτε στα εντέλλεσθε» ζητούν από τους γιατρούς

Η τύχη των εργαζομένων στους τομείς καθαριότητας και φύλαξης της μονάδας ορισμένου χρόνου, στους οποίους εάν έχουν συμπληρώσει 24 μήνες υπηρεσία δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση επαναπρόσληψης με τη νέα προκήρυξη, ήταν ένα από τα βασικά θέματα της χθεσινής γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Όπως γνωστοποιήθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου Σωκράτη Σωτηρόπουλο, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις των εργαζομένων των συγκεκριμένων κλάδων, μιας και σύμφωνα με την νέα προκήρυξη από το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, υπάρχει όρος – παράγραφος, σύμφωνα με τον οποίο δεν δίνεται το δικαίωμα συμμετοχής στην περίπτωση συμπλήρωσης 24μηνου υπηρεσίας, αν και σε άλλες παρόμοιες προκηρύξεις από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν έχει τεθεί τέτοιος όρος.

«Αναδεικνύουμε το θέμα σε κεντρικό επίπεδο και ζητάμε την απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον νέο διαγωνισμό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ζητώντας από το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας να δώσει το δικαίωμα στους ήδη εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην διαδικασία», δήλωσε ο κ. Σωτηρόπουλος.

«Πράξεις προδήλως παράνομες» οι μετακινήσεις…

Το άλλο μεγάλο ζήτημα που τέθηκε ήταν οι μετακινήσεις προσωπικού προς το νοσοκομείο Πύργου. Όπως τονίστηκε μέσα από αυτή την διαδικασία δυναμιτίζεται το κλίμα και αποδυναμώνεται η προσπάθεια σταθεροποίησης της λειτουργίας του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Ο κ. Σωτηρόπουλος ενημέρωσε το σώμα ότι ζητήθηκε η νομική γνώμη για τις ενέργειες του «εντέλλεσθε» και η απάντηση ήταν ότι αποτελούν «πράξεις προδήλως παράνομες και αίολες νομικά».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητούν από τους γιατρούς που έχουν μετακινηθεί να μην υπακούσουν σε αυτές τις εντολές και να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρχει κάθε κάλυψη από τον σύλλογο και τους φορείς της περιοχής.

Ο κ. Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε και στην προ ημερών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου με θέμα την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, λέγοντας ότι αποδοκιμάστηκε η τακτική της απερχόμενης διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας από την δημοτική αρχή Πύργου και τους φορείς και ως προς τους χειρισμούς, όπως είπε, για τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού.

«Εντύπωση προκάλεσε η εμμονή του κ. Διαμαντόπουλου περί ασφαλούς λειτουργίας του ενός νοσοκομείου και η απαξίωση των υπολοίπων. Ο ίδιος όμως διαψεύστηκε πανηγυρικά όταν την επόμενη μέρα μετά από την πρώτη φθινοπωρινή νεροποντή, παρουσιάστηκαν προβλήματα στο νοσοκομείο του Πύργου, που θύμισαν πλημμύρες του παρελθόντος.

Αυτομάτως, υπηρεσιακοί παράγοντες έθεσαν το νοσοκομείο Αμαλιάδας σε ετοιμότητα, για να βοηθήσει για μια ακόμη φορά εφόσον χρειαστεί την μονάδα του Πύργου, αφήνοντας στην άκρη τα περί ασφαλούς λειτουργίας…», τόνισε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Τέλος, στην γενική συνέλευση τέθηκε και η χθεσινή παραλαβή του αξονικού τομογράφου και του ακτινολογικού μηχανήματος. Η διοίκηση του συλλόγου ανέφερε ότι με τις κατάλληλες προσθήκες προσωπικού, θα δώσουν την ώθηση για την ενδεδειγμένη λειτουργία και την αναβάθμιση του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Όλη η επικαιρότητα