Ηλεία

Γ. Σταυροπούλου: Συνεχίζουμε να προσφέρουμε αίμα και εκτός νοσοκομείου

Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και ειδικότερα η περιοχή μας με επιβεβαιωμένα κρούσματα από Κορωνοϊό δεν θα πρέπει να προσθέσουμε ακόμα ένα πρόβλημα, την έλλειψη αίματος.

Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσφέρουν άφοβα αίμα μετά τη λήψη ιατρικού ιστορικού και εξέταση καταλληλότητας από τον υπεύθυνο ιατρό της Αιμοδοσίας. Το διάστημα αυτό γίνεται κατανοητό πως ο εθελοντής αιμοδότης νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια σε χώρο εκτός νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να περιορίζονται και οι μετακινήσεις των πολιτών στα νοσοκομεία όπου αυτό είναι εφικτό.Για τους παραπάνω λόγους οι εθελοντές αιμοδότες θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν το Δώρο Ζωής σε χώρο εκτός νοσοκομείου. Συγκεκριμένα το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας θα βρίσκεται από 11/03/2020 και για μια εβδομάδα αρχικά ,στο χώρο του Συνεδριακού κέντρου του Δήμου Ήλιδας από 9:00- 13:30.

Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όλοι ώστε να υπάρχει επάρκεια αίματος να είμαστε εκεί για τον συνάνθρωπο στα εύκολα και στα δύσκολα,να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνεύσει.
Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστεί ο εθελοντής αιμοδότης θα μπορεί να καλεί στο τηλ 2622360229

Να πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση!

Με εκτίμηση,
Γιαννούλα Σταυροπούλου

Βιοπαθολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνη Αιμοδοσίας Αμαλιάδας

Όλη η επικαιρότητα