Ηλεία

Γαλανόπουλος: «Η οδοντιατρική του μέλλοντος έχει μπει στην ζωή μας»

Ακούστε το άρθρο

 Ανέφερε ο κ. Γαλανόπουλος, που στάθηκε και στο πόσο πίσω είναι η Ηλεία σε υποδομές – Στο συνέδριο συμμετείχε και η οδοντίατρος κα. Αιμιλία Κοτσιλίμπα

Με την συμμετοχή του προέδρου του Οδοντιατρικού συλλόγου Ηλείας κ. Αλέκου Γαλανόπουλου, που προέδρευσε μάλιστα σε ένα κεφάλαιο του συνεδρίου, αλλά και της οδοντιάτρου κας Αιμιλία Κοτσιλίμπα, έγινε από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης το 39ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο.

Το συνέδριο έγινε στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου και σαν θέμα είχε την «Εξατομικευμένη Οδοντιατρική: από τη Διάγνωση στα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα».

Μάλιστα φιλοξένησε περισσότερους από 160 έγκριτους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Συνέδριο περιελάμβανε μεγάλο αριθμό εισηγήσεων από διακεκριμένους οδοντιάτρους με ιδιαίτερα αξιόλογες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές πορείες, 27 στρογγυλά τραπέζια, 5 πρακτικά σεμινάρια και 6 κλινικά φροντιστήρια σχεδιασμένα με σύγχρονη τεχνοτροπία. Ακόμα, περισσότεροι από 200 οδοντίατροι και φοιτητές των Οδοντιατρικών Σχολών της χώρας παρουσίασαν τις εργασίες τους στο Ελεύθερο Πρόγραμμα, ενώ έγιναν και 3 συνεδρίες παρουσίασης περιστατικών από μεταπτυχιακούς φοιτητές.

«Οι οδοντίατροι πρέπει να κάνουμε έλεγχο τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο στους ασθενείς μας»

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού συλλόγου Ηλείας κ. Αλέκος Γαλανόπουλος, αναφερόμενος στην συμμετοχή του στο συνέδριο τόνισε.

«Ήταν το 39ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό συνέδριο που γίνεται μια φορά το χρόνο Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, ενώ το τρίτο είναι στην περιφέρεια. Το συγκεκριμένο έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης στο κέντρο πολιτισμού Ηρακλείου, ένα νέο κτήριο, υπερσύχρονο, που λείπει δυστυχώς από μας εδώ στην Ηλεία. Το συνέδριο αφορούσε την οδοντιατρική του μέλλοντος. Η οδοντιατρική του μέλλοντος έχει να κάνει με την ψηφιακή οδοντιατρική, γιατί η ψηφιακή τεχνολογία έχει μπει και στο δικό μας το κομμάτι. Υπάρχει η ψηφιακή ανάλυση, οι ακτινογραφίες, οι ψηφιακές αποτυπώσεις, τρισδιάστατοι εκτυπωτές και άλλα. Επίσης μιλήσαμε για τον τρόπο προβολής μας, ένα κεφάλαιο όπου ήμουν εγώ πρόεδρος και έχει να κάνει με το πως θα παρουσιάσουμε τις εργασίες μας, το πώς η φωτογραφία έχει μπει μέσα στην οδοντιατρική. Επίσης ασχοληθήκαμε με τις παθήσεις του στόματος και με την γενική υγεία. Αυτά είναι αλληλένδετα. Κάποιες ασθένειες έχουν εκφράσεις στο στόμα, και μπορεί από κει να καταλάβουμε ότι ο ασθενής έχει ένα πρόβλημα. Εμείς οι οδοντίατροι πρέπει να κάνουμε έλεγχο τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο στους ασθενείς μας, όπου μέσα από την διαδικασία του ελέγχου μπορούμε να δούμε και συστημικές ασθένειες. Από την Ηλεία πέρα από μένα ήταν και μια συνάδελφος, η Αιμιλία Κοτσιλίμπα.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι οι υποδομές μιας περιοχής σε σχέση με την δική μας. Ήταν ένας συνεδριακός χώρος μεγάλος, που μπορούν να γίνουν πανελλήνια και παγκόσμια συνέδρια, ένας χώρος που λείπει από την περιοχή μας. Μπορεί σαν πόλη το Ηράκλειο να είναι κάκιστη πολεοδομικά, αλλά είναι μια εύρωστη περιοχή με πολλές υποδομές που εμείς δεν τη έχουμε».

Όλη η επικαιρότητα