Categories: Κόσμος

Γαλλία: Αστυνομικός χτυπάει διαδηλωτή και τον αφήνει αναίσθητο

Share

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Γαλλία, με αφορμή το συνταξιοδοτικό.

Οι Γάλλοι βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους διαδηλώνοντας, με βίαια επεισόδια να ξεσπούν ανάμεσα σε πολίτες και αστυνομικούς.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο από το Παρίσι, ο αστυνομικός χτυπά με μπουνιά τον διαδηλωτή και τον αφήνει αναίσθητο.

Στο βάθος μάλιστα φαίνονται και άλλες διαμάχες μεταξύ στελεχών της αστυνομίας και ανθρώπων που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες , ο διαδηλωτής παρέμεινε αναίσθητος για περίπου πέντε λεπτά μετά το χτύπημα που δέχθηκε από τον αστυνομικό. Ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Παρίσι, Λοράν Νουνιέζ, έχει δηλώσει ότι θα γίνει έρευνα για το περιστατικό.

Κλιμακώνεται η ένταση

Η ένταση κλιμακώνεται μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν τη Δευτέρα με τους διαδηλωτές να φεύγουν από την πλατεία Vauban και να κατευθύνονται σε κοντινές γειτονιές, όπου κάποιοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σκουπίδια. Είναι γεγονός ότι ήδη από τις 16 Μαρτίου, η Αμερικανική Πρεσβεία εξέδωσε προειδοποίηση στους Αμερικανούς που βρίσκονται στο Παρίσι σχετικά με τις διαδηλώσεις.

Νέος γύρος απεργιών και διαμαρτυριών έχει προκηρυχθεί την Πέμπτη και αναμένεται να φέρει ξανά σε αδιέξοδο αρκετούς τομείς στην καθημερινότητα των Γάλλων. Η κυλιόμενη απεργία από υπαλλήλους στην καθαριότητα στο Παρίσι έχει οδηγήσει στη δημιουργία βουνών από απορρίμματα καθιστώντας την ατμόσφαιρα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.