Ποδόσφαιρο

Γαλλία: Ο Βαράν αποσύρεται από τo διεθνές ποδόσφαιρο

Ο Γάλλος αμυντικός Ραφαέλ Βαράν αποσύρεται από το διεθνές ποδόσφαιρο, ολοκληρώνοντας μια 10ετή καριέρα με τους «Μπλε» στην οποία κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018 και ήταν φιναλίστ τέσσερα χρόνια αργότερα στο Κατάρ.
Ακούστε το άρθρο

Ο 29χρονος, ο οποίος έχει 93 συμμετοχές μετά το ντεμπούτο του το 2013, βοήθησε επίσης την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ να κερδίσει το Nations League τη σεζόν 2020-21.

«Το να εκπροσωπώ την όμορφη χώρα μας για μια δεκαετία ήταν μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της ζωής μου», είπε ο Βαράν.

«Κάθε φορά που φορούσα αυτή την ιδιαίτερη μπλε φανέλα ένιωθα μια απέραντη αίσθηση υπερηφάνειας, το καθήκον να δίνω τα πάντα, να παίζω με την καρδιά μου και να κερδίζω κάθε φορά που παίζαμε στο γήπεδο. Το σκεφτόμουν για αρκετούς μήνες και αποφάσισα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για μένα να αποσυρθώ από το διεθνές ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βοήθησε τη Γαλλία να φτάσει στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ πέρυσι, όπου ηττήθηκε από την Αργεντινή στα πέναλτι.

Η απόφαση του Βαράν έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ο Γάλλος τερματοφύλακας και αρχηγός του Παγκόσμιου Κυπέλλου, Ούγκο Λόρις, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το διεθνές ποδόσφαιρο σε ηλικία 36 ετών. Ο αμυντικός πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα για μια «ταλαντούχα ομάδα νεαρών παικτών» να αναλάβει το ρόλο της.

«Ο Ραφαέλ μου τηλεφώνησε πριν από λίγες μέρες για να μου εξηγήσει ότι ήθελε να τελειώσει τη διεθνή του καριέρα. Είναι ένα έξυπνο παιδί που ξέρει πώς να αφιερώνει χρόνο για να το σκεφτεί και να σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά πριν αποφασίσει», είπε ο προπονητής της Γαλλίας Ντεσάμπ.

«Ο Ραφαέλ πιστεύει ότι έφτασε στο τέλος της περιπέτειάς του με τη γαλλική ομάδα. Έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με αυτόν, καταλαβαίνω τα επιχειρήματά του και σέβομαι την απόφασή του. Καθώς οι δρόμοι μας χωρίζουν, ήθελα να χαιρετίσω την ειλικρίνειά του, την αδιάλειπτη δέσμευσή του για τη μπλε φανέλα. Ο Ραφαέλ έπαιξε κεντρικό ρόλο εντός και εκτός γηπέδου την τελευταία δεκαετία»,συμπλήρωσε ο Γάλλος ομοσπονδιακός προπονητής.

Όλη η επικαιρότητα