Viral Κόσμος

Γαλλία: Ράντισαν με ροζ σκόνη τη δεξιά υποψήφια στις εκλογές, Βαλερί Πεκρές

Σε λιγότερο από 20 μέρες θα γίνει ο πρώτος γύρος των Προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
Ακούστε το άρθρο

Η Βαλερί Πεκρές είναι η δεξιά υποψήφια για τις Γαλλικές εκλογές που θα γίνουν στις 10 Απριλίου. Είναι η γυναίκα που είχε περιγράψει τον εαυτό της «κατά 1/3 Θάτσερ και κατά 2/3 Μέρκελ».

Αν και οι δημοσκοπήσεις όταν ανέλαβε την ηγεσία της δεξιάς παράταξης με το συντηρητικό ρεπουμπλικανικό κόμμα (LR) την εκτίναξαν στη δεύτερη θέση με 17% πίσω από τον Μακρόν, τις τελευταίες ημέρες δεν πάει και τόσο καλά. Οι νέες δημοσκοπήσεις τη δείχνουν να έχει καταβαραθρωθεί στην τέταρτη θέση των υποψηφίων με πτωτικές τάσεις.

Μάλιστα η ίδια δεν φαίνεται να πείθει και προσωπικότητες από την ίδια της την παράταξη, ενώ ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μέχρι στιγμής δεν την έχει στηρίξει σε κανένα δημόσιο λόγο του.

Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει τον Μακρόν στο 25%, την ακροδεξιά Λεπέν στο 17%, τον αριστερό Μελανσόν στο 13%, την Πεκρές στο 12% και τον ακροδεξιό Ζεμούρ στο 11%.

Η επίθεση

Η Πεκρές θα έκανε ομιλία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τότε την πλησίασε ένας νεαρός και την ράντισε με μια ροζ σκόνη σαν πούδρα, πριν κάποιος από την προσωπική της φρουρά προλάβει να τον σταματήσει.

Η πούδρα έπεσε στο πρόσωπο και τα μαλλιά της ενώ και το μπλε σακάκι που φορούσε έγινε ροζ. Το ίδιο έπαθαν και οι συνεργάτες της που βρισκόντουσαν δίπλα της την στιγμή της επίθεσης.

Όλη η επικαιρότητα