Ποδόσφαιρο

Γαλλία – Βέλγιο: Το 51%-49% και η κατωτερότητα του… Αζάρ

Ακούστε το άρθρο

Ο ημιτελικός της Γαλλίας με το Βέλγιο μπορεί να αποδειχτεί από τους πιο απρόβλεπτους στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν πάμε ψυχρά στις πιθανότητες, οι «μπλε» υπερέχουν ελάχιστα των «κόκκινων διαβόλων». Κάτι σαν 51%-49%…

Αν προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τα γκολ, είναι πάλι πολύ επικίνδυνο. Λογικό το goal/goal (δεν θα μας κάνει εντύπωση και ένα σκορ 4-3 ή 3-4), διόλου απίθανο και το no goal (εξαιρούμε το 0-0).

Τακτικά και οι δύο προπονητές θα προσεγγίσουν το ματς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απλώς ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θα προσαρμόσει περισσότερο την ομάδα του πάνω στη Γαλλία. Ο Ντεσάν θα κάνει συγκεκριμένες κινήσεις. Αφενός να κλειδώσει τον Αζάρ, αφετέρου να περιορίσει όσο αυτό είναι δυνατό και τους υπόλοιπους.

Η άποψή μας είναι ότι το Βέλγιο υπερέχει σε ποιότητα μεσοεπιθετικά και διαθέτει περισσότερους παίκτες που μπορούν να αυτοσχεδιάσουν και να πράξουν το απρόβλεπτο. Οι Γάλλοι, παρά την ποιότητά τους, είναι ορθολογική ομάδα και αυτό οφείλεται κυρίως στον προπονητή τους. Υψηλή η κλάση του Εμπαμπέ και του Γκριζμάν, αλλά μαζί με την τριάδα που θα παίζει πίσω τους, δεν πρόκειται να ξεφύγουν από το πλάνο. Ωστόσο… Υπάρχει ένας τομέας στον οποίο υπερέχουν οι τυπικά γηπεδούχοι. Νιώθουν ανώτεροι από τους Βέλγους παραδοσιακά. Ποδοσφαιρικά, σαν λαός, ως κουλτούρα, όπως και να το δούμε… Ο Αζάρ και όχι μόνο δήλωσε ότι μικρός ήταν Γαλλία και φορούσε τη φανέλα του Ζινεντίν Ζιντάν. Πρέπει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να ξεπεράσουν αυτό το σύνδρομο… κατωτερότητας. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Για να πούμε τη μαύρη αλήθεια, θα προτιμούσαμε απόψε να μην ασχοληθούμε στοιχηματικά και να καθίσουμε να απολαύσουμε το ματς. Βλέπουμε πρόκριση Γαλλίας με τη λογική αλλά με το συναίσθημα θέλουμε Βέλγιο. Αυτό μας κέρδισε. Οπότε, τι να παίξουμε, γιατρέ μου; Θα ακολουθήσουμε το συναίσθημα και την επιθυμία μας, σε απόδοση 3,22 στο 90λεπτο. Κι ας χάσουμε από τη… λογική.

Δείτε την Αξιολόγηση των Νόμιμων Εταιρειών από το Scorakias.com

Πηγή: scorakias

Όλη η επικαιρότητα