Ηλεία

Γαλλικό φορτηγό γεμάτο βοήθεια – Απρόσμενη στήριξη στις ιατρικές δομές της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Μια απρόσμενη γαλλική στήριξη έχει βρει από πέρυσι ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης στο πρόσωπο των εθελοντών των Διεθνών Ανθρωπιστικών Φαρμακείων. Μιας οργάνωσης που στηρίζει με την παροχή φαρμακευτικών ειδών τις ιατρικές δομές της Ηλείας.

Οι Γάλλοι εθελοντές βρέθηκαν στις 22 Δεκεμβρίου στην Ηλεία και διένειμαν με ένα φορτηγό σημαντικό υλικό υλικού που είχαν συγκεντρώσει. Το φορτηγό έφθασε νωρίς το πρωί στη Μονή Βλαχέρνας και εκεί με την βοήθεια του προσωπικού και εθελοντών ξεφορτώθηκαν: 70 ηλεκτρικά κρεβάτια απαραίτητα για ασθενείς, 2 μικροί ανυψωτήρες για την μετακίνηση αναπήρων, κούτες με διάφορα ιατροφαρμακευτικά και παραϊατρικά υλικά και δύο εξεταστικά κρεβάτια. Αρκετά από τα υλικά αυτά θα μεταφερθούν στα ΚΥ Γαστούνης και Βάρδας, καθώς και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδος.

Η επόμενη βοήθεια θα έρθει τον Μάϊο του 2018. Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν την πολύτιμη αυτή βοήθειά τους για πέντε χρόνια και σκοπεύουν να επισκέπτονται αρκετά συχνά την Ηλεία. Να σημειώσουμε πως ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την επαφή των δύο πλευρών διαδραμάτισε ο Γάλλος σύζυγος της κόρης της πρώην αντιδημάρχου (σήμερα ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος) Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ελένης Καραγιάννη – Λευκαδίτη, Φρανσουά Ξαβιέ ντε Φο, που ήρθε σε επαφή με τους εθελοντές των Διεθνών Ανθρωπιστικών Φαρμακείων στη Γαλλία. Η βοήθεια που προσφέρει η οργάνωση είναι σημαντική και τα υλικά που διενεμήθησαν και αυτή τη φορά ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα.

Όλη η επικαιρότητα