Γάμοι-Κορωνοϊός: Από παραδοσιακά σε…αποστειρωμένα μυστήρια..! 

Μετρημένοι και σε απόσταση οι καλεσμένοι- Με αντισηπτικά και μάσκες…

 Με πολλές αλλαγές ξεκινούν δειλά-δειλά οι βαπτίσεις και οι γάμοι και μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί νέα άρση στους περιορισμούς από τους ειδικούς σχετικά με το τελετουργικό αυτών των εκδηλώσεων.

Μέχρι τώρα πάντως οι καλεσμένοι στο μυστήριο και τη δεξίωση εξαρτώνται από τα τετραγωνικά του ναού και του κέντρου αντίστοιχα, γεγονός που έχει επιφέρει αλλαγές σχετικά με τον αριθμό της λίστας των καλεσμένων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Λιγότερα προσκλητήρια, λιγότερες μπομπονιέρες, μικρότερη γαμήλια τούρτα και λιγότεροι καλεσμένοι στο κέντρο διασκέδασης.

Όλα προσαρμοσμένα στις εντολές των ειδικών σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες που δημιούργησε η παρουσία του covid19.

Οι βαπτίσεις και οι γάμοι που είχαν προγραμματιστεί από τα τέλη Ιουνίου και μετά, θα γίνουν στην ώρα τους με χρήση μάσκας και αντισηπτικού, με  αποστάσεις ασφαλείας και ο αριθμός των καλεσμένων στη δεξίωση να εξαρτάται από τα τετραγωνικά του κέντρου, ενώ αυτοί που θα μπορούν να παρακολουθούν το μυστήριο στο εσωτερικό του ναού, θα είναι ανάλογοι των τετραγωνικών μέτρων της εκκλησίας. 

 

Ο κόσμος πάντα θα παντρεύεται και θα βαπτίζει τα παιδιά του

Λόγω του κορονοϊού όλα τα μυστήρια που είχαν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, το Μάιο και τα μέσα Ιουνίου αναβλήθηκαν μας είπε η κ. Ανθή Καραγιαννοπούλου που διατηρεί ανθοπωλείο στον Πύργο. Έτσι αναβλήθηκαν και οι στολισμοί που είχαν αναλάβει για γάμους, βαπτίσεις, επιτάφιους και άλλες θρησκευτικές εκδηλώσεις. Οι βαπτίσεις και οι γάμοι που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα τελεσθούν κανονικά με όλα τα μέτρα που απαιτούνται πρόσθεσε. Τώρα σε σχέση με τα μυστήρια που αναβλήθηκαν αρκετοί πελάτες της προσπαθούν να βρουν ημερομηνία το επόμενο διάστημα και κάποιοι άλλοι το αφήνουν για την επόμενη χρονιά. Κανένας κορωνοιός δεν είναι ικανός να σταματήσει τη βάπτιση και το γάμο που αποτελούν σταθερή αξία στην ελληνική κοινωνία και οικογένεια, είμαστε δυνατοί, με όρεξη και με θετική διάθεση στο πλευρό των πελατών μας, κατέληξε.

 

Η σιωπή των βεγγαλικών
στον καιρό του covid19

Στην ακύρωση των μυστηρίων, των θρησκευτικών εκδηλώσεων της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που μέχρι προ κορονοϊού εποχή επιτρέπονταν η συγκέντρωση του κόσμου και η ρίψη βεγγαλικών αναφέρθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Σωτήρης Βένδρας. Πρωτοπόρος στο είδος του εδώ και 20 χρόνια φέρνοντας τη φαντασμαγορική αυτή συνήθεια στην Ηλειακή πρωτεύουσα μιλά στην εφημ. Πατρίς για όσα ακυρώθηκαν και αναβλήθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες. Η παρουσία του κορονοϊού όπως όλοι γνωρίζουμε έχει τεράστιες συνέπειες στην υγεία και στην οικονομία μας είπε και πρόσθεσε ότι οι δουλειές που του ακυρώθηκαν αφορούσαν κυρίως γάμους και θρησκευτικές τελετές τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο. Τα βεγγαλικά είναι συνυφασμένα με το βράδυ της Ανάστασης κάτι που φέτος  δεν έγινε. Ευελπιστούμε να αλλάξει η κατάσταση και να βρούμε σιγά-σιγά τους ρυθμούς μας, πρόσθεσε ο κ. Βένδρας.

 

Περιμένουμε διευκρινήσεις
και λήψη μέτρων

Από τη στιγμή που οι εκκλησίες σταμάτησαν τη λειτουργία τους, όλα τα μυστήρια ακυρώθηκαν, δήλωσε στην εφημ. Πατρίς ο κ. Χαράλαμπος Τσονόπουλος, ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη δώρων και σπιτιού. Υπάρχουν πολλές αναβολές λόγω του covid19, άρα ότι ήταν προγραμματισμένο μέχρι και τις 25 Ιουνίου έχει εκ των πραγμάτων ακυρωθεί και αναζητά άλλη ημερομηνία. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν τους καλεσμένους τους και επειδή δεν ξέρουν πως θα εξελιχθεί το θέμα του ιού αναμένουν. Ο τζίρος είναι σίγουρα μειωμένος και οι υποχρεώσεις πολλές. Τόσο καιρό που ήμασταν κλειστά τα πάγια έξοδα έτρεχαν το ίδιο και οι προμηθευτές που ενώ παραλάβαμε εμπόρευμα το Μάρτιο, αυτό παραμένει απούλητο. Περιμένουμε διευκρινήσεις και λήψη μέτρων στήριξης για όλη την αγορά. Το ότι δε θα υπάρχουν πολλοί καλεσμένοι μπορεί να σημαίνει είτε ότι μπορεί να στείλουν κάποιο δώρο και να μην παρευρεθούν, ωστόσο εμείς είμαστε έτοιμοι και με θετική διάθεση για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο μας, μας είπε.

 O κόσμος δεν έχει χάσει
το ενδιαφέρον του

Υπάρχουν μυστήρια που έχουν ακυρωθεί από τον Απρίλιο λόγω του κορονοιού, μας είπε η κ. Αγγελική Κωνσταντοπούλου που διατηρεί κατάστημα με βαπτιστικά και διακοσμήσεις εκδηλώσεων, παρ’ όλα αυτά ο κόσμος δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον του. Έρχεται, ενημερώνεται, συζητά μαζί μας για το πώς έχει φανταστεί την ιδιαίτερη στιγμή της βάπτισης του παιδιού του και την οργανώνουμε μαζί. Υπάρχουν ιδέες, υπάρχει θετική διάθεση και χαμόγελο. Αυτά κανένας ιός δεν μπορεί να μας τα σταματήσει. Έχουν μειωθεί και οι καλεσμένοι και γενικά υπάρχουν κάποια στοιχεία που θα αλλάξουν σχετικά με τη διεξαγωγή του μυστηρίου. Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και μένουμε πιστοί στους πελάτες μας, επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο γάμος και η βάπτιση είναι δύο χαρμόσυνα γεγονότα που αποτελούν σταθμό στη ζωή του ανθρώπου τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η αγάπη και η ευτυχία
πάντα θα ξεπερνά τα εμπόδια 

Παρ’ όλη την δύσκολη κατάσταση που βρεθήκαμε όλοι οι επαγγελματίες του χώρου και γενικότερα, λόγω της πανδημίας, που η ανασφάλεια ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα σε όλους μας, είμαστε ξανά έτοιμοι δίνοντας έναν ισχυρό τόνο αισιοδοξίας στα ζευγάρια που θέλουν να οργανωθεί τέλεια η εκδήλωσή τους, μας είπε η κ. Βασιλική Διονυσοπούλου από τη Σκιλλουντία που αναλαμβάνει στολισμούς γάμων, βαπτίσεων και γενικά εκδηλώσεων. Άλλωστε είμαστε υποχρεωμένοι από την φύση της δουλειάς μας απέναντι στους πελάτες μας να τους προσφέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα μιας και οι εκδηλώσεις του γάμου και της βάπτισης είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής.Για την αγάπη και την ευτυχία δεν υπάρχει ποτέ εμπόδιο..!!

 

Πάντα υπάρχει τρόπος…

Ο πιο σημαντικός λόγος που με κάνει να αγαπώ τόσο πολύ τη δουλειά μου είναι τα χαμόγελα ικανοποίησης που μοιράζομαι με τα μελλόνυμφα ζευγάρια, τους γονείς και τους νονούς, όταν οργανώνουμε το μυστήριο που έχουν ονειρευτεί,  μας είπε η κ. Αριστέα Χατζοπούλου ιδιοκτήτρια του Aritale που αναλαμβάνει στολισμούς όλων των εκδηλώσεων και βαπτίσεις. Αν και ο ιός μας στέρησε πολλά τέτοια χαμόγελα τους τελευταίους μήνες, συνειδητοποίησα πως αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μου είναι να επαναφέρω αυτά τα χαμόγελο σε κάθε νύφη και γαμπρό και σε κάθε γονιό που ετοιμάζεται να βαφτίσει το παιδάκι του. Τα μέτρα ασφαλείας και οι αυστηροί κανόνες υγιεινής είναι μία πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό. Προσωπικά, υποστηρίζω πως υπάρχει πάντα ασφαλής τρόπος για να πραγματοποιηθεί το μυστήριο που ονειρεύεται ο καθένας. Σκοπός μου είναι να προσθέσω όλες τις λεπτομέρειες, ώστε να πραγματοποιηθούν όλοι οι γάμοι και οι βαφτίσεις που έχω αναλάβει με τον πιο ασφαλή και όμορφο τρόπο και είμαι έτοιμη να δημιουργήσω υπέροχες αναμνήσεις και φέτος το καλοκαίρι, με αρχή τον πρώτο μου γάμο στα τέλη Ιουνίου.

 

Η ζωή είναι
για τόλμη και χαρά..

Με τον covid 19 η ζωή όλων μας  άλλαξε, αποστάσεις, γάντια, μάσκες,αντισηπτικά Σαν μια αποσύνθεση της κοινωνίας μοιάζει, με δυσκολίες πολλές. Όμως αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να σκεφτούμε πόσο σημαντικά είναι αυτά που προγραμματίζουμε στη ζωή μας και πώς να της δώσουμε μεγαλύτερο νόημα. Κανένας ιός δεν μπορεί να μας το στερήσει, μας είπε η  κ. Λίτσα Σκασίλα ιδιοκτήτρια της φάρμας ”Κεραυνός ”. Εμείς επιλέγουμε, γινόμαστε πιο διεκδικητικοί στα θέλω μας. Αυτή είναι η στάση  αυτή είναι  η ίδια ζωή. Η ζωή είναι για τόλμη και χαρά. Απολαμβάνουμε το μυστήριο του γάμου σας και τη βάπτιση του παιδιού σας με την παραδοσιακή άμαξα όπου ο χαρακτηριστικός ήχος των πετάλων του αλόγου μαζί με το ασφαλές δροσερό  καλοκαιρινό αεράκι μας αφήνουν να ταξιδέψουν στη μαγεία τους μακριά από κάθε covid 19

 

Σε καραντίνα και το αλκοόλ

Η πανδημία έβαλε σε καραντίνα και το αλκοόλ, μας είπε ο κ. Παντελής Μυλωνάς της γνωστής ποτοποιίας. Ένα προ’ι’όν άμεσα συνδεδεμένο με ευχάριστες στιγμές της ζωής, με τη διασκέδαση και τις παρέες μπήκε σε απομόνωση λόγω του covid19. Η κατανάλωση σε όλα τα είδη έπεσε κατακόρυφα, αφού τα πάντα αναβλήθηκαν και οι χώροι εστίασης έμειναν κλειστοί τόσο καιρό. Ας ελπίσουμε η επιστροφή στην κανονικότητα να ξαναβάλει την λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ στις μικρές καθημερινές στιγμές της ζωής μας. Είμαστε εδώ με θετική διάθεση να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας όπως κάνουμε τόσο χρόνια τώρα.

 

 Η αγάπη, η χαρά, η ευτυχία δεν ακυρώνονται από κανέναν ιό

Με τα νέα δεδομένα θα πορευτούμε όλοι μας, με σημείο αναφοράς και ευθύνης την προστασία της δημόσιας και ατομικής υγείας, μας είπε η κ. Εύη από το Κτήμα Ηλιοστάσι. Ένας χώρος υψηλών προδιαγραφών με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση και της τελευταίας λεπτομέρειας που διοργανώνουν οι γονείς και το ζευγάρι το προηγούμενο διάστημα. Φέτος οι συνθήκες άλλαξαν, όλα είναι πρωτόγνωρα λόγω του κορωνοιού, εμείς όμως είμαστε ίδιοι όπως μας ξέρει και μας εμπιστεύεται τόσα χρόνια ο κόσμος, οι γάμοι του Μαίου και του Ιουνίου μετατέθηκαν για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ενώ αυτοί του Ιουλίου και του Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι στο χώρο των 4 στρεμμάτων που διαθέτουμε να εξυπηρετήσουμε όλες τις εκδηλώσεις με ασφάλεια και άνεση, κατέληξε…