Ηλεία

Γαστούνη: «Επιδρομή» διαρρηκτών σε 5 καταστήματα

Ακούστε το άρθρο

-Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη δράση τους -Για ελλιπή αστυνόμευση μιλούν οι καταστηματάρχες -Έφυγαν χωρίς λεία αλλά προκάλεσαν υλικές ζημίες

Μπαράζ διαρρήξεων είχαμε χθες τα ξημερώματα και στη Γαστούνη, αφού διαρρήξεις υπήρχαν και σε όμορο δήμο. Άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τέσσερα καταστήματα στο κέντρο της πόλης καθώς και το ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι διαρρήξεις έγιναν ανάμεσα στις 3:30 με 4:00 τα ξημερώματα, σε καταστήματα τα οποία έχουν «χτυπήσει» ξανά διαρρήκτες!

Οι δύο (ή τρεις) δράστες κινήθηκαν με αυτοκίνητο το οποίο έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας το υλικό των οποίων εξετάζεται από την Αστυνομία.

Πέντε καταστήματα

Οι «επιδρομείς» προκάλεσαν υλικές ζημιές, αλλά έφυγαν χωρίς λεία, στο κρεοπωλείο του Διονύση Λαγανόπουλου, στο ζαχαροπλαστείο του Ανδρέα Νίκα, στο κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη της Ελισάβετ Σαββοπούλου , το κατάστημα Ζωοτροφών Θεοδωσόπουλου και στο ΚΤΕΛ Γαστούνης.

Οι καταστηματάρχες κάνουν λόγο για ελλιπή αστυνόμευση και ζητούν προφύλαξη από την Πολιτεία!

Οι Αστυνομικές Αρχές ερευνούν τις υποθέσεις και αναμένεται να σχηματιστούν δικογραφίες.

Διον. Λαγανόπουλος: «Το μαγαζί έχει κάμερες»

Ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου  κ. Διονύσης Λαγανόπουλος δήλωσε: «Η διάρρηξη έγινε στις 3.40 ακριβώς τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στο μαγαζί έχω συναγερμό, κάμερες ασφαλείας, κλειδαριές ασφαλείας αλλά παρ’ όλα αυτά οι διαρρήκτες το πήραν απόφαση και μπήκανε. Είναι η δεύτερη φορά που μου ανοίγουν το μαγαζί.  Οι κάμερες κατέγραψαν το περιστατικό και το υλικό το έχει η Αστυνομία και το εξετάζει. Οι δράστες πρέπει να ήταν δύο με αυτοκίνητο. Έσπασαν την τζαμαρία με μάρμαρο, μπήκαν μέσα, πήγαν στην ταμειακή μηχανή η οποία δεν είχε τίποτα και έφυγαν χωρίς να πάρουν κάτι.  Έχω πάθει μεγάλη ζημιά και δεν είναι η πρώτη φορά»

Όλη η επικαιρότητα