Ηλεία

Γαστούνη: Εξαρθρώθηκε η πενταμελής σπείρα που λεηλατούσε μαγαζιά

Ακούστε το άρθρο

Τέλος στην παράνομη δράση της πενταμελούς συμμορίας που δρούσε στη Γαστούνη πραγματοποιώντας διαρρήξεις έβαλαν οι άνδρες του ΑΤ Πηνειού που κινήθηκαν μεθοδικά και συνέλαβαν και τους άλλους δύο δράστες της πενταμελούς συμμορίας που ανάμεσά τους ήταν και δύο ανήλικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν χθες στη Γαστούνη  δύο ημεδαποί ηλικίας 26 και 30 ετών που μαζί με άλλους τρεις είχαν συστήσει συμμορία και λεηλατούσαν μαγαζιά. Προ ημερών οι πέντε  δράστες αφαίρεσαν γεωργικά εργαλεία, φυτοφάρμακα και επτά μικρούς κινητήρες, συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 6.000 ευρώ.

Πριν από τέσσερις μέρες συνελήφθησαν, στη Γαστούνη Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, οι τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 22, 15 και 14 ετών, ενώ καταζητούνταν ακόμη δύο ημεδαποί άνδρες, συνεργοί των συλληφθέντων, ηλικίας 26 και 30 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Τελικά χθες άνδρες του ΑΤ Πηνειού τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Ειδικότερα, οι πέντε δράστες ενεργώντας από κοινού, στις 21-2-2018, τα ξημερώματα, μετέβησαν με αγροτικό αυτοκίνητο σε αποθήκη ημεδαπού, στην Γαστούνη, όπου αφού παραβίασαν την περίφραξη και απομόνωσαν τον συναγερμό, αφαίρεσαν γεωργικά εργαλεία, επτά μικρούς κινητήρες, φυτοφάρμακα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας (6.000) ευρώ. Το 80% των αντικειμένων εντοπίσθηκαν σε αποθήκη στην οποία είχε πρόσβαση η συμμορία. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα κλοπιμαία, τα οποία κατέσχεσαν και απόδωσαν στον ιδιοκτήτη τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Όλη η επικαιρότητα