Ηλεία

Γαστούνη: Ολοκληρώθηκαν τα τηλεοπτικά γυρίσματα της εκπομπής «Από τόπο σε τόπο»

Ακούστε το άρθρο

Τα τηλεοπτικά γυρίσματα της εκπομπής του καναλιού της Βουλής «Από τόπο σε τόπο», με θέμα τον πολιτιστικό θησαυρό, τις φυσικές ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Πηνειού, ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον αύλειο χώρο της Παναγίας Καθολικής στη Γαστούνη.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ανέλαβε πρωτοβουλία με στόχο την προβολή και ανάδειξη των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων της περιοχής, με φόντο την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα για την τουριστική υπεροχή του Δήμου. Έτσι προσκάλεσε στο δήμο την εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» (Κανάλι της Βουλής) με παρουσιαστή τον κ. Χρήστο Μυλωνά Λαογράφο- Μουσικολόγο.

Τα τηλεοπτικά γυρίσματα διήρκησαν τέσσερις μέρες και οι συντελεστές της εκπομπής με την καθοδήγηση του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου και του προέδρου του ΝΠ Πολιτισμού Δημήτρη Βασιλόπουλου βρέθηκαν σε όλες τις ομορφιές του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ σήμερα στον αύλειο χώρο της Παναγίας της Καθολικής όπου ολοκληρώνεται αυτό το οδοιπορικό των συντελεστών της εκπομπής, έτσι για να έχουν εικόνα σε όλη την Ελλάδα από την εκπομπή του Χρήστου Μυλωνά και των συνεργατών του, για το ποιος είναι ο δήμος Πηνειού, ποια είναι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει στην εθνική οικονομία και επίσης  να δοθεί η δυνατότητα και η ευκαιρία να αναδειχθούν αυτά τα σπουδαία και πανέμορφα, συγκριτικά στοιχεία όπως είναι οι παραλίες του, ή εύφορη γη του, όπως είναι οι επιχειρήσεις που αξιοποιούν το πρωτογενές προϊόν.

Επίσης προβάλλεται  το πολιτιστικό επίπεδο που έχει αυτός ο δήμος με έδρα τη Γαστούνη, με τη μεγάλη ιστορία, όπως βεβαίως και των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων που θα μας δοθεί βεβαίως και η ευκαιρία με την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821, αλλά και το 2022 με την επέτειο των 100 ετών από των εγκατάσταση των Μικρασιατών που έφεραν εδώ πολιτισμό, που έφεραν αξίες που έφεραν την παράδοση των εκεί Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Ευχαριστώ λοιπόν και πάλι από καρδιάς τον Χρήστο Μυλωνά, το επιτελείο του, τους συντελεστές που συμμετέχουν, ευχαριστώ τον βουλευτή Διονύση Καλαματιανό για την παρουσία του, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του δήμου μας και όλους  τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και όλους όσοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να έχουμε μια άρτια σε οργάνωση εκδήλωση».

Όλη η επικαιρότητα