Ηλεία

Η Γαστούνη σε αστυνομικό «κλοιό» – Περιορίζεται η παραβατική συμπεριφορά

Ακούστε το άρθρο

Η Γαστούνη αρχίζει και αλλάζει όψη: χθες Πέμπτη, έξω από το Κουρβισιάνειο, δεν είδαμε φορτηγάκια να πωλούν χαλιά και αλυσοπρίονα, στην Αρχαίας Ήλιδας δεν είδαμε τα φορτηγά με τα οικόσιτα, στην πλατεία Αγίου Νικολάου δεν είδαμε να βολτάρουν προκλητικά ντυμένες γυναίκες μικρής ηλικίας και στην Λαϊκή αγορά απουσίαζαν οι μικροί ρομά.

Το τελευταίο διάστημα στην Γαστούνη υπάρχει καθημερινά έντονη αστυνομική παρουσία με περιπολικά, δικυκλιστές ενώ τις πρώτες πρωΐνές ώρες περιπολούν αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες. Χθες Πέμπτη ημέρα Λαϊκής Αγοράς βρεθήκαμε στην Γαστούνη και η εικόνα που αποκομίσαμε είναι ότι η πόλη βρίσκεται σε αστυνομικό «κλοιό» προς όφελος των πολιτών.

Σήμερα στη Βιβλιοθήκη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πηνειού με θέμα την παραβατικότητα στην πόλη. Η συνεδρίαση αναμένεται με ενδιαφέρον για τις προτάσεις που θα ακουσθούν από όλες τις πλευρές.

Σε τέσσερα σημεία

Περιπολικό της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων βρισκόταν στην είσοδο της πόλης από Αμαλιάδα, μπροστά από το Στάδιο και πραγματοποιούσε ελέγχους αυτοκινήτων. Στο κέντρο της πόλης είδαμε δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ από το ΑΤ Ήλιδας, είδαμε περιπολικό της ΟΠΚΕ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, είδαμε περιπολικά έξω από το Κουρβισιάνειο, στο σημείο που στάθμευαν φορτηγά πλανόδιων εμπόρων με χαλιά και αλυσοπρίονα, ενώ στην Λαϊκή Αγορά περιπολούσαν ένστολοι αστυνομικοί και άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά.

Στην οδό Αρχαίας Ήλιδας, επίσης περιπολικό της ΟΕΠΤΑ πραγματοποιούσε ελέγχους σε ΙΧ που εισέρχονταν στην πόλη.

«Ανθρώπινο πρόσωπο»

«Είναι αλήθεια ότι εδώ και περίπου ένα μήνα η πόλη μας αρχίζει και γίνεται πιο ανθρώπινη. Η έντονη καθημερινή παρουσία της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα, έχει απομακρύνει μεγάλη μερίδα ανθρώπων με παραβατική συμπεριφορά, ενώ από τους δρόμους έχουν εξαφανιστεί τα φορτηγά με τις κλούβες γεμάτες ζώα, ενώ στην Λαϊκή αγορά προχωράς χωρίς να κοιτάζεις πίσω σου. Ο Αστυνομικός Διεθυντής Ηλείας κ. Σωτήρης Παπασωτηρίου και οι αστυνομικοί κάνουν  σπουδαία δουλειά στη Γαστούνη», δηλώνει στην «Πατρίς» ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαφρέδας.

«Καθημερινά γίνονται περιπολίες, όχι μόνο τη μέρα αλλά και τα βράδια. Η  Γαστούνη γίνεται πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο. Έχουν εξαφανιστεί κάποιοι περίεργοι τύποι που κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας και έχει καθαρίσει το εμπορικό κέντρο από πλανόδιους εμπόρους. Αυτή η αλλαγή είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων ενεργειών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης κ. Δημήτρης Κουλούρης.

Όλη η επικαιρότητα