WEB tv Ηλεία

Γαστούνη: «Θρίλερ» με… κούκλα σε διώρυγα του ΤΟΕΒ [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Μια πλαστική κούκλα που βρέθηκε σφηνωμένη σε φρεάτιο της διώρυγας του ΤΟΕΒ Γαστούνης στο Λευκοχώρι, έκανε πολλούς χθες να…καρδιοκτυπήσουν ενώ  κινητοποίησε αστυνομία, πυροσβεστική, δήμο Πηνειού και ΤΟΕΒ Γαστούνης.

Περίπου στις 9 χθες το πρωί JCB του δήμου Πηνειού φθάνει στο Λευκοχώρι, ύστερα από σχετικό αίτημα του ΤΟΕΒ Γαστούνης, για να καθαρίσει φρεάτιο της  κεντρικής διώρυγας του ΤΟΕΒ Γαστούνης, αφού από φερτά υλικά έχει βουλώσει.

Λύθηκε ο «κουβάς»

Ο χειριστής του μηχανήματος κ. Γιώργος Αστερής  τοποθετεί τον «κουβά» στο μηχάνημα και ξεκινά ο καθαρισμός. Κάποια στιγμή και ενώ ο χειριστής έχει βγάλει ένα μεγάλο κομμάτι ξύλο καθώς και άλλα  υλικά από το πυθμένα της διώρυγας που στο σημείο έχει βάθος περίπου 4 μέτρα, ο κουβάς για άγνωστο λόγο αποσυνδέεται και μένει στον πυθμένα της διώρυγας. Ο κ. Αστερής ενημερώνει τον δήμο και συγκεκριμένα τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Δήμου και εκείνος καλεί από τα Καβάσιλα τον κ. Παπαδόπουλο που διαθέτει ειδική κάμερα για να εντοπίσουν στα θολά νερά της διώρυγας σε πιο σημείο έχει πέσει ο κουβάς. Την ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος καλεί τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Γαστούνης κ. Δημήτρη Κουλούρη.

Το εύρημα

Πράγματι λίγο μετά τις 12.30 φθάνει η κάμερα και αρχίζει η αναζήτηση του κουβά του JCB. Κάποια στιγμή στην οθόνη με την οποία είναι συνδεδεμένη η κάμερα διακρίνουν πολύ θολά ένα  ομοίωμα μικρού ανθρώπου.  Δεν μπορεί κανείς εκείνη τη στιγμή να πει με βεβαιότητα αν πρόκειται για πτώμα ή κούκλα. Αμέσως ειδοποιείται η αστυνομία και άνδρες του τμήματος Ασφαλείας προσπαθούν από την οθόνη να διακρίνουν αν πρόκειται για κούκλα ή στην απευκταία περίπτωση για ανθρώπινο πτώμα.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης  κ. Κουλούρης επικοινωνεί με τον υπάλληλο του ΓΟΕΒ Αλφειού Πηνειού  κ. Τσουμπελή Γιώργο που βρίσκεται στο φράγμα να κλείσει την ροή νερού προς  την διώρυγα. «Θα χρειαστούνε περίπου δύο ώρες για να αδειάσει το κανάλι. Στο σημείο που έχει εντοπιστεί αυτό που   βλέπουν στην οθόνη και όπως λένε μοιάζει με μικρό άνθρωπο έχει βάθος τέσσερα μέτρα γιατί εκεί υπάρχει η λεκάνη», λέει στην «Πατρίς»  ο κ. Κουλούρης. Δεκάδες ρομά έχουν φθάσει στο σημείο και ρωτούν να μάθουν τι συμβαίνει…Η αστυνομία βάζει κορδέλες στο σημείο και απομακρύνει τους πάντες.

Αίσιο τέλος

Λίγα λεπτά μετά τις 15.00 φθάνει στο σημείο και πυροσβεστικό όχημα. Στις 15.30 και αφού η διώρυγα έχει αδειάσει από νερό, πυροσβέστης κατεβαίνει στο φρεάτιο και από τον πυθμένα του ανασύρει ευτυχώς μια κούκλα. Αστυνομικοί, πυροσβέστες και παρευρισκόμενοι χαμογέλασαν με ανακούφιση

Όλη η επικαιρότητα