Ηλεία

Γαστούνη:«Μπούκαραν» στο κεντρικό περίπτερο

Ακούστε το άρθρο

Άρπαξαν σημαντικό χρηματικό ποσό και κούτες τσιγάρων

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην Γαστούνη χθες το πρωί.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, άγνωστοι δράστες, τρία άτομα σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, φορώντας κουκούλες έφθασαν πεζή στις 04.45 στο περίπτερο. Με γρήγορες κινήσεις και χρησιμοποιώντας διαρρηκτικό  εργαλείο, σπάνε το λουκέτο σηκώνουν το μεταλλικό ρολό και ένας από αυτούς μπήκε στο εσωτερικό του περιπτέρου. Από εκεί άρπαξε αρκετές κούτες τσιγάρα και σημαντικό χρηματικό ποσό. Σε δύο λεπτά οι τρεις δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί απομακρύνθηκαν και πάλι πεζή με κατεύθυνση την πλατεία Ελευθερίας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υπάρχει οπτικό υλικό από την δράση των τριών διαρρηκτών και εξετάζεται από την Αστυνομία.

Ο Χρήστος Σαμψώνης , ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου που βρίσκεται δίπλα στην πιάτσα ταξί, δήλωσε στην «Πατρίς», ότι δεν είναι πρώτη φορά, που κάνουν διάρρηξη στο περίπτερο αλλά είναι η πρώτη φορά που ανεβάζουν το ρολό και μπαίνουν μέσα. «Είμαι ιδιοκτήτης του περιπτέρου εδώ και 11 χρόνια και αρκετές φορές με έχουν διαρρήξει. Τις άλλες φορές άνοιγαν τα ψυγεία και έφευγαν. Τώρα έκαναν ένα βήμα παρά πάνω…».

Για μια ακόμη φορά τίθεται θέμα αστυνόμευσης στην Γαστούνη, την πόλη που παρουσιάζει υψηλά ποσοστά παραβατικότητας. «Το ΑΤ Πηνειού πρέπει να ενισχυθεί σε προσωπικό, όχι διοικητικό αλλά με αστυνόμους που θα πρέπει να περιπολούν».

Όλη η επικαιρότητα